• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Activitats

ActivitatsEls tresors amagats dels Guitart
Els tresors amagats dels Guitart
(23/04/2018)

Autoguiat recomanat per a nens i nenes a partir de 7 anys.

Per visitar de maner autònoma l’exposició
7 vaixells, 7 històries us proposem aquest autoguiat protagonitzat per dos germans, la Laia i el Pau, que descobreixen a les golfes de casa seva un munt de tresors. Aquestes troballes els porten a imaginar fantàstiques aventures. Acompanyats dels dos protagonistes, descobrireu un món ple d’embarcacions, mariners, pirates i mapes del tresor.

Preu: 0,50 €, amb l'entrada del Museu.

[+info]

Imprimir

Compartir:Visita el pailebot Santa Eulàlia
(24/04/2018)

El pailebot Santa Eulàlia és un veler mercant construït l’any 1918 que el Museu Marítim de Barcelona ha recuperat i restaurat. El pailebot no és accessible a persones en cadira de rodes.

Horari de visita[+info]

Imprimir

Compartir:


Mar i muntanya
El mar va a la muntanya. Degustacions gastronòmiques
(26/04/2018 - 28/06/2018)

El nou cicle gastronòmic El mar va a la muntanya és una experiència gastronòmica per descobrir productes propis del mar i de la muntanya, potenciant la proximitat com a valor. Es faran demostracions de combinacions de productes molt diferents: mandonguilles amb sípia, pollastre amb escamarlans, cap de vedella i rap, calamars farcits de carn, botifarra amb gambes…

Per al primer sopar del cicle, us proposem les combinacions de pollastre i gamba vermella en forma de croqueta, de botifarra negra i llagostí o gamba blanca en un farcellet de col i de pollastre farcit combinat amb cloïsses.

Els sopars tindran lloc al Restaurant Norai, al Museu Marítim de Barcelona, en col·laboració amb Cap a Mar, La Platjeta i la revista Cuina.


Sessions: 26 d'abril, 24 de maig i 28 de juny
Hora: 21 h
Preu: 30 € 
Reserves al Restaurant Norai  a través del mail 
reserves@norai.org o al telèfon 666 91 99 98.

 


[+info]

Imprimir

Compartir:


Barcelona des del mar
Barcelona des del mar
(28/04/2018 - 23/06/2018)

Itinerari de mar a bord del pailebot Santa Eulàlia

Us proposem fer un viatge en el temps per descobrir com ha evolucionat la façana marítima de Barcelona. A bord del pailebot podreu observar la transformació del Port Vell, la construcció del barri mariner de la Barceloneta i els antics banys de començaments del segle XX, els suburbis del Somorrostro i el Camp de la Bota i la seva transformació en el barri de la Vila Olímpica i el Fòrum.

Data: tots els dissabtes de cada mes 
Horari: a les 10 h
Durada de l’activitat: 3 h
Preu: 12 €, adults, 6 €, de 7 a 14 anys
L'edat mínima per participar-hi és de 7 anys. De 7 a 16 anys caldrà que vagin acompanyats d'un adult. Cal una persona adulta per cada tres joves de 7 a 14 anys.

Compra les teves entrades[+info]

Imprimir

Compartir:


Il·luminació de les muralles de les Drassanes
Els dissabtes les muralles de les Drassanes són blaves
(28/04/2018 - 25/08/2018)

Tots els dissabtes les muralles de les Drassanes es vesteixen de blau. Amb aquesta acció, duta a terme per l’Àrea d’Ecologia, urbanisme i mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, es posa en valor el patrimoni arquitectònic de les muralles de les Drassanes i el portal de Santa Madrona, l’única fortificació medieval de la ciutat que s’ha conservat fins als nostres dies.

Us proposem passejar per aquest bell indret, que forma part del conjunt arquitectònic de les Drassanes de Barcelona, seu de l'MMB, i gaudir de la il·luminació del conjunt arquitectònic que personalitza el monument.

Dates: tots els dissabtes
Hora: de 21 a 24 h
Lloc: Muralles del Baluard. Avinguda del Paral·lel


[+info]

Imprimir

Compartir:


Port de Barcelona
Port de Barcelona: passat, present i futur
(28/04/2018 - 30/06/2018)

Itinerari de mar a bord del quetx Far Barceloneta.

El Port de Barcelona és un gran desconegut. A bord del quetx Far Barceloneta, us proposem un itinerari per descobrir què hi ha més enllà del Port Vell, com era el port en l’antiguitat i com s’ha transformat en la porta d’entrada de mercaderies del sud d’Europa. Durant la visita ens acostarem també al port comercial i a part de les seves instal·lacions actuals.

Data: tots els dissabtes de cada mes
Horari: a les 11 h

Durada de l’activitat: 2 h

Preu: 15 €, adults, 9 €, de 7 a 14 anys.
L'edat mínima per participar-hi és de 7 anys. De 7 a 16 anys caldrà que vagin acompanyats d'un adult. Cal una persona adulta per cada tres joves de 7 a 14 anys.


Compra les teves entrades
[+info]

Imprimir

Compartir:Dona'm la mar
(03/05/2018)

L’MMB es repensa i engega el projecte Dona’m la mar, una recerca que pretén donar veu a les dones que s’han fet al mar per canviar la manera com hem explicat la realitat marina. Es tracta d’una intervenció pionera per a reorientar la narrativa del museu i incorporar-hi la perspectiva de gènere.
 
Per canviar la manera com s’ha explicat la mar fins ara, Dona’m la mar explorarà quin paper juguen les dones en els cinc àmbits: la marina professional, el turisme, el conflicte, la ciència i l’activisme mediambiental i la pesca. A través de grups de debat, el museu posarà sobre la taula conceptes transversals com els estereotips, la bretxa salarial, la violència masclista o la desigualtat de gènere.

 
Grup de debat 1: la marina professional
Hi participen:

Carla Salvadó, cap de Màrqueting i Creuers del Port de Barcelona
Cristina Caparrós, armadora d’una de les poques embarcacions que resisteixen al moll de la ciutat
Núria Obiols, capità marítim de Tarragona
Eulàlia Pujol, cap de Salvament marítim de Barcelona
 
Data: 3 de maig
Hora: 17 h 
Lloc: espai didàctic 2
 
Activitat gratuïta d’entrada lliure. Cal confirmar assistència a mayolascm@mmb.cat
 
 
El projecte Dona'm la mar està coordinat per Catalina Gayà, doctora en Comunicació, autora del llibre El mar es tu espejo (libros del KO) i codirectora del programa Dones d’IB3 Ràdio, amb el suport de Laia Seró, periodista i màster d’Antropologia per la UB.
 

[+info]

Imprimir

Compartir:


Immersió, una visió científica
Nous reptes de la immersió, una visió científica
(03/05/2018)

El proper dijous 3 de maig el Museu Marítim de Barcelona acull la doble presentació del projecte de participació ciutadana "Nous reptes de la immersió, una visió científica", i la seva implantació en la FECDAS, a càrrec d’Observadors del Mar i de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS). Ambdues entitats s’han aliat per a fer el seguiment d’herbeis marins de Posidonia oceanica i de poblacions de gorgònies en punts clau de la costa catalana.

La sessió comptarà amb dues xerrades a càrrec de Joaquim Garrabou (ICM-CSIC), i de Guillermo Álvarez (departament de Medi Ambient, FECDAS) , que presentaran Observadors del Mar, i el projecte d’actuació i seguiment, respectivament.

Data: 3 de maig
Hora: 18.30 h
Lloc:  auditori de l'MMB
Entrada lliure

[+info]

Imprimir

Compartir:


Planetari familiar
El planetari familiar
(06/05/2018)

Si voleu conèixer les constel·lacions més importants, els planetes més brillants i com la gent de mar s’ha fixat en el cel per anar d’un port a l’altre en vaixell, us esperem a les sessions familiars del planetari digital.

Dates: primer diumenge de mes 
Sessions: a les 11.30 h i a les 12.45 h
Preu: 2,50 € infants i 4 € adults

Als documents adjunts trobareu informació detallada sobre el planetari del Museu.


Compra les teves entrades


[+info]

Imprimir


Compartir:


Porta de Santa Madrona
Obrim la Porta de Santa Madrona i els jardins del Baluard
(06/05/2018 - 29/07/2018)

Els diumenges al matí obrim el portal de Santa Madrona de l’Avinguda Paral·lel, l’únic portal que es conserva de la muralla medieval. A més, podreu passejar pels jardins del Baluard, situats damunt de la muralla del Baluard, i tindreu l’ocasió de veure l’escultura dedicada a Santa Madrona que hi ha damunt de la porta de Santa Madrona. Els dos espais estaran custodiats per l'Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona.

Diu la tradició que, per allà el segle X, uns comerciants francesos navegaven pel litoral barceloní, en direcció a Marsella, per vendre les relíquies de Santa Madrona, quan una forta tempesta els obligà desembarcar a Barcelona. El cos de la santa, nascuda el segle III, foren protegits a la capella de Sant Fruitós. Una vegada passada la tempesta, fracassaren tots els esforços per retornar al vaixell amb les relíquies, de manera que els mariners francesos decidiren deixar-les a Barcelona. La ciutat començà una verdadera devoció a santa Madrona, sobretot per part de mariners que volien lliurar-se de naufragis o també per invocar la pluja, convertint-se en una de les seves patrones. 

Dates: primer, tercer i quart diumenge de mes
Hora: d’11 a 14 h
Activitat gratuïta d’entrada lliure

*Els jardins del Baluard tenen dificultats d'accés per a persones amb mobilitat reduïda.


[+info]

Imprimir

Compartir:


5th Mediterranean Maritime History Network Conference
5th Mediterranean Maritime History Network Conference
(09/05/2018 - 11/05/2018)

El Museu Marítim de Barcelona i la Universitat de Barcelona, com a coordinadors de la Mediterranean Maritime History Network, us conviden a participar a la 5th Mediterranean Maritime History Network Conference que se celebra a Constanta, Romania, els dies 9,10 i 11 de maig de 2018. En aquesta ocasió la institució organitzadora és la Ovidius University de la ciutat.

El Congrés recollirà les aportacions d’investigadors que treballen sobre història marítima del Mediterrani i el Mar Negre, des del segle XIII fins a l’actualitat. L’objecte d’estudi és el mar com a recurs i com a escenari, des de qualsevol punt de vista: el transport, el conflicte, el poder naval, la economia, el treball, la construcció naval, el turisme i l’esport, l’art, etc.

Les propostes (200 paraules màxim) i un petit currículum (100 paraules com a màxim) s’han d'enviar al comitè organitzador, abans del 30 de setembre de 2017 a:
mmhn2018constanta@gmail.com.

Per a més informació consulteu el
web del Congrés.

Dates: del 9 a l'11 de maig de 2018
LLoc: Constanta, Romania

[+info]

Imprimir

Compartir:


Carta Colom
Carta de Colom anunciant el descobriment del nou món
(10/05/2018)

Amb motiu de la commemoració del 525è aniversari del descobriment del Nou Món, s'ha editat una edició facsímil de la carta de Colom anunciant el nou món. La presentació de l'obra, anirà a càrrec del Dr. Ricardo Piqueras Cespedes, professor d'Història d'Amèrica i Àfrica, a la Universitat de Barcelona.

L'edició és obra de Círculo Científico- Tabernia Literaria, una editorial especialitzada en la recuperació i divulgació de còdexs i manuscrits relacionats amb la història d'Espanya.

Data: 10 de maig
Hora: 12 h
LLoc: auditori de l'MMB
Activitat gratuïta d'entrada lliure

[+info]

Imprimir

Compartir:


Maridatges marítims
Maridatges marítims. Històries i licors
(10/05/2018)

Us presentem una nova edició de Maridatges marítims, en aquesta ocasió entorn de l'exposició Port, territori de frontera. Cadascuna de les quatre sessions tindrà per tema central els ports com a escenaris per a la literatura.

Propera sessió:

10 de maig. De port en port: sessió de novel·la de viatges.


Hora: 19.30 h
Lloc: vestíbul de l'MMB
Activitat gratuïta. Cal 
inscripció

L'activitat està organitzada amb el grup Editorial Sàpiens.
[+info]

Imprimir

Compartir:


Club de lectura
Club de lectura MMB
(12/05/2018)

La Biblioteca de l'MMB organitza un club de lectura amb l'objectiu d'apropar la cultura marítima a través de la literatura. Els assistents posen en comú idees i impressions sobre un llibre amb la intenció de gaudir d'una activitat dinàmica, participativa i enriquidora. 

Propera sessió:


12 de maig: Longitud, de Dava Sobel, una obra que relata els esforços dels navegants i un gran nombre de científics al llarg de la història per determinar la longitud un cop perdien la costa de vista.

Hora: de 17.30 a 19 h
Lloc: Biblioteca
Activitat gratuïta. Si us interessa participar contacteu a
busquetsfr@mmb.cat

Edicions anteriors del club de lectura. Consultar

[+info]

Imprimir


Compartir:


Fotos en conserva 2018
Fotos en conserva. Com guardar les teves fotografies
(12/05/2018)

L'MMB i l’Associació Cultural Fotoconnexió organitzen aquest taller amb l’objectiu d’oferir unes primeres pautes per a la identificació i conservació de documents fotogràfics que es guarden en arxius familiars, utilitzant els materials que tots tenim a l’abast.

La metodologia del taller es desenvoluparà en diferents sessions, estructurades en quatre parts, que combinen les explicacions teòriques i les presentacions d'exemples pràctics.

Els docents -historiadors de la fotografia, gestors d’arxius fotogràfics i/o fotògrafs professionals- varien en funció de les temàtiques a impartir, ja que el que s’ha primat és l’especialització per a cadascuna de les classes. 

Data: 12 de maig
Horari: de 10 a 14 h i de 15.30 a 19.30 h
Lloc: auditori de l'MMB
Preu: 28 € 

Inscripció

Programa[+info]

Imprimir


Compartir:


Visita adaptada Drassanes i galeres
Visita comentada a l’exposició Drassanes i Galeres
(12/05/2018)

L’MMB organitza una visita comentada a l’exposició Drassanes i Galeres per a persones amb discapacitat visual. Després de l’animació audiovisual que ens introduirà a la Barcelona del segle XIII i els grans conflictes bèl·lics a la Mediterrània protagonitzats per galeres, farem un recorregut en una escenografia en forma de galera en construcció que ens permetrà esbrinar la història de les Drassanes, el procés de construcció de les galeres i conèixer la Galera Reial, la nau capitana de la batalla de Lepant.

Els participants de la visita podran tocar la maqueta de les Drassanes i l’espai interpretatiu tàctil de la Galera Reial, a més de viure la simulació de remar en una galera gràcies a una de les reproduccions dels rems que es troben a l’exposició. 

Data: 12 de maig
Hora: 10 h
Activitat gratuïta. És imprescindible fer inscripció prèvia
Informació i inscripcions: 93 342 99 29 /
reserves@mmb.cat

[+info]

Imprimir

Compartir:


Drassanes, gremis i mercaders
Drassanes, gremis i mercaders
(13/05/2018 - 10/06/2018)

Itinerari per la façana marítima (per terra)

Durant l’Edat Mitjana, Barcelona es va convertir en un important centre comercial degut a l’expansió comercial pel Mediterrani. El creixement de la ciutat i la construcció d’edificis que albergaven noves institucions encara ens parlen d’aquella època. Us proposem un itinerari guiat que arrenca a les Drassanes Reials i ens descobreix l’esplendor marítima medieval de la ciutat: la muralla medieval, l’orde dels mercedaris, els carrers gremials, la Llotja i els consolats de Mar, els palaus, Santa Maria del Mar...

Data: segon diumenge de cada mes
Horari: a les 11 h
Durada de l’activitat: 2 h
Preu: 6,50 € 
Adreçat a públic adult

Compra les teves entrades


[+info]

Imprimir

Compartir:


Sessió d'identificació de fotografies navals
Sessió d'identificació de fotografies navals
(15/05/2018 - 13/12/2018)

Us oferim un nou cicle de tres sessions d'identificació de fotografies sobre temes marítims amb experts i voluntaris de l'arxiu fotogràfic de l'MMB. L'activitat està adreçada a públic especialitzat o interessat en la fotografia naval.

Aquestes sessions ajuden a identificar dades i documentar les col·leccions fotogràfiques de l'MMB, i a potenciar l'interés i coneixement de l'arxiu fotogràfic i, en general, de la fotografia marítima.

Programació: 

Dimarts 15 de maig, de 10 a 12 h.

Dimarts 2 d'octubre, de 10 a 12 h.

Dijous 13 de desembre, de 17 a 19 h. Tema: pailebots i motovelers.


Per participar-hi heu d' enviar un correu electrònic a:
dahlts@mmb.cat

[+info]

Imprimir

Compartir:


Barcelona port pesquer
Barcelona port pesquer
(18/05/2018 - 15/06/2018)

Itinerari pel Moll de Pescadors (per terra)

Us proposem viure de prop el món de la pesca al cor de la Barceloneta. Quines són les espècies que es pesquen a la nostra mar Mediterrània i com es capturen? Què hem de saber com a consumidors responsables per a garantir la qualitat i la protecció de les espècies? Durant l’itinerari visitarem el moll de pescadors, veurem l’arribada i la descàrrega del peix i assistirem a la subhasta del peix.

Data: tercer divendres de cada mes
Horari: a les 15.30 h

Durada de l’activitat: 2 h

Preu: 15 € per persona


Compra les teves entrades

[+info]

Imprimir

Compartir:


Batiscaf
Viatge al fons del mar en batiscaf
(27/05/2018)

Per conèixer el fons del mar sense mullar‑se, res millor que fer un viatge en batiscaf. Amb un conte com a fil conductor i mitjançant els diferents aparells del planetari digital del Museu, se simularà una lenta davallada per l’aigua en un batiscaf per anar veient els diferents animals que viuen en aquest hàbitat: tortugues, dofins, sardines, eriçons... Així doncs, agafeu‑vos fort, que comença el viatge!

Activitat familiar. Edat mínima recomanada 3 anys 

Dates: quart diumenge de cada mes
Sessions: a les 11.30  i a les 12.15 h
Preu: 4 € adults; 2,50 € infants

Compra les teves entrades

[+info]

Imprimir

Compartir:


5è Congrés d'Accessibilitat
5è Congrés Internacional d’Educació i Accessibilitat a Museus i Patrimoni Planificació i Gestió. Accés als continguts
(14/06/2018 - 16/06/2018)

Barcelona acull el 5è Congrés Internacional d’Educació i Accessibilitat a Museus i Patrimoni, organitzat pel Museu Marítim de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’ ICUB - Institut de Cultura de Barcelona i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Sota el títol de Planificació i Gestió. Accés als continguts us convidem a participar, debatre, intercanviar i reflexionar sobre la gestió de l’accessibilitat a les institucions culturals com una responsabilitat compartida, i l’aposta per un canvi en la concepció dels continguts, cap a uns continguts atractius per a totes les persones.

Us animem a participar en aquesta nova edició del Congrés Internacional d’Educació i Accessibilitat a Museus i Patrimoni, us esperem el proper mes de juny a Barcelona, i us convidem a seguir totes les novetats del Congrés a través de la web i xarxes socials i a interactuar amb el hashtag #congresoaccesibilidad.

Programa

Per a més informació consulteu el web del congrés:
http://congresoaccesibilidad.mmb.cat

Dates: 14, 15 i 16 de juny
Lloc: Museu Marítim de Barcelona
Preu: 80 € (60 € per estudiants, membres de l’ICOM, Associació de Museòlegs de Catalunya (AMC) i persones amb carnet de discapacitat)

Inscripció


[+info]

Imprimir


Compartir:ACTIVITATS