• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
   
1
2
3
4
6
7
8
9
13
15
16
17
21
22
24
27
28
         
Febrer 2017Estem a   Inici  >  Activitats  > Puntuals

PuntualsMàquina Enigma
Vols conèixer d'aprop una autèntica màquina Enigma?
(18/02/2017)

L'Associació d'Amics del Museu Marítim ha organitzat aquesta activitat amb l'objectiu de donar a conèixer la màquina Enigma

Enigma és un dels invents més fascinants de principis del segle XX creat pels alemanys i que, amb el seu sofisticat sistema d'encriptació rotatori, va tenir contra les cordes els aliats durant la II Guerra Mundial. El descobriment del sistema d'encriptació va suposar posar fi a la guerra abans del que tenien previst.

Data: 18 de febrer
Hora: 12 h
LLoc: MMB
Activitat gratuïta

Cal fer inscripció prèvia a
amics@mmb.cat[+info]

Imprimir

Compartir:


Porta de Santa Madrona
Obrim la Porta de Santa Madrona i els jardins del Baluard
(19/02/2017 - 17/12/2017)

Els diumenges al matí obrim el portal de Santa Madrona de l’Avinguda Paral·lel, l’únic portal que es conserva de la muralla medieval. A més, podreu passejar pels jardins del Baluard, situats damunt de la muralla del Baluard, i tindreu l’ocasió de veure l’escultura dedicada a Santa Madrona que hi ha damunt de la porta de Santa Madrona. Els dos espais estaran custodiats per l'Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona.

Diu la tradició que, per allà el segle X, uns comerciants francesos navegaven pel litoral barceloní, en direcció a Marsella, per vendre les relíquies de Santa Madrona, quan una forta tempesta els obligà desembarcar a Barcelona. El cos de la santa, nascuda el segle III, foren protegits a la capella de Sant Fruitós. Una vegada passada la tempesta, fracassaren tots els esforços per retornar al vaixell amb les relíquies, de manera que els mariners francesos decidiren deixar-les a Barcelona. La ciutat començà una verdadera devoció a santa Madrona, sobretot per part de mariners que volien lliurar-se de naufragis o també per invocar la pluja, convertint-se en una de les seves patrones. 

Dates: primer, tercer i quart diumenge de mes
Hora: d’11 a 14h
Activitat gratuïta d’entrada lliure

*Els jardins del Baluard tenen dificultats d'accés per a persones amb mobilitat reduïda.


[+info]

Imprimir

Compartir:


La batalla de Lepant
Conferència sobre La batalla de Lepant
(20/02/2017)

El 7 d’octubre de 1571, les dues grans potències de la Mediterrània –la Monarquia Hispànica, amb la Galera Reial com a nau insígnia de la flota, i l’Imperi Otomà- es van enfrontar en una batalla naval que s’esperava que fos un cop decisiu pel vençut. Malgrat ser una victòria indiscutible del bàndol cristià, aviat la unitat dels aliats catòlics es va desfer i els otomans van reconstruir la seva flota.

Aquest és el plantejament sobre el qual versarà la conferència impartida per Àngel Casals, professor d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona. A banda de les interpretacions al voltant de la victòria i la frustració per l’aparent falta de resultats de la batalla i l’ús propagandístic d’aquest esdeveniment històric tant vinculat a les Drassanes Reials, on fou construïda l’any 1598 la Galera Reial que fou la nau capitana de la batalla, i on se n’exposa una reproducció a escala 1:1.

Aquesta activitat forma part del cicle de conferències de la Gent Gran de l’Aula d’Extensió Universitària de Ciutat Vella, i compta amb la col·laboració de l’MMB.

Data: 20 de febrer
Hora: 17 h
Lloc: Auditori de l’MMB

Entrada lliure

[+info]

Imprimir

Compartir:


Microrelats
Titanic. V edició del Concurs de Microrelats Marítims
(25/02/2017 - 21/05/2017)

L'MMB us presenta una nova edició del concurs, que enguany celebra el seu cinquè aniversari. Titanic ha estat la temàtica triada per aquesta edició, per tant tots els relats hauran d'estar inspirats en aquest mític vaixell i el seu tràgic final.

Podreu enviar els vostres relats a partir del 25 de febrer i fins al 21 de maig

El concurs compta amb el seu propi blog, on hi trobareu les bases de participació i premis que s'atorgaran.[+info]

Imprimir

Compartir:


Club de lectura
Club de lectura MMB
(25/03/2017)

La Biblioteca de l'MMB organitza un club de lectura amb l'objectiu d'apropar la cultura marítima a través de la literatura. Els assistents posen en comú idees i impressions sobre un llibre amb la intenció de gaudir d'una activitat dinàmica, participativa i enriquidora. 

Propera sessió:


25 de març. La rosa de Alejandría, de Manuel Vázquez Montalbán. Dossier de lectura

Hora: de 17.30 a 19 h
Lloc: Biblioteca
Activitat gratuïta. Si us interessa participar contacteu a
busquetsfr@mmb.cat

Edicions anteriors del club de lectura. Consultar

[+info]

Imprimir


Compartir:ACTIVITATS