• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Activitats  > Puntuals

PuntualsMar i muntanya
El mar va a la muntanya. Degustacions gastronòmiques
(26/04/2018 - 28/06/2018)

El nou cicle gastronòmic El mar va a la muntanya és una experiència gastronòmica per descobrir productes propis del mar i de la muntanya, potenciant la proximitat com a valor. Es faran demostracions de combinacions de productes molt diferents: mandonguilles amb sípia, pollastre amb escamarlans, cap de vedella i rap, calamars farcits de carn, botifarra amb gambes…

Per al primer sopar del cicle, us proposem les combinacions de pollastre i gamba vermella en forma de croqueta, de botifarra negra i llagostí o gamba blanca en un farcellet de col i de pollastre farcit combinat amb cloïsses.

Els sopars tindran lloc al Restaurant Norai, al Museu Marítim de Barcelona, en col·laboració amb Cap a Mar, La Platjeta i la revista Cuina.


Sessions: 26 d'abril, 24 de maig i 28 de juny
Hora: 21 h
Preu: 30 € 
Reserves al Restaurant Norai  a través del mail 
reserves@norai.org o al telèfon 666 91 99 98.

 


[+info]

Imprimir

Compartir:


Il·luminació de les muralles de les Drassanes
Els dissabtes les muralles de les Drassanes són blaves
(28/04/2018 - 25/08/2018)

Tots els dissabtes les muralles de les Drassanes es vesteixen de blau. Amb aquesta acció, duta a terme per l’Àrea d’Ecologia, urbanisme i mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, es posa en valor el patrimoni arquitectònic de les muralles de les Drassanes i el portal de Santa Madrona, l’única fortificació medieval de la ciutat que s’ha conservat fins als nostres dies.

Us proposem passejar per aquest bell indret, que forma part del conjunt arquitectònic de les Drassanes de Barcelona, seu de l'MMB, i gaudir de la il·luminació del conjunt arquitectònic que personalitza el monument.

Dates: tots els dissabtes
Hora: de 21 a 24 h
Lloc: Muralles del Baluard. Avinguda del Paral·lel


[+info]

Imprimir

Compartir:Dona'm la mar
(03/05/2018)

L’MMB es repensa i engega el projecte Dona’m la mar, una recerca que pretén donar veu a les dones que s’han fet al mar per canviar la manera com hem explicat la realitat marina. Es tracta d’una intervenció pionera per a reorientar la narrativa del museu i incorporar-hi la perspectiva de gènere.
 
Per canviar la manera com s’ha explicat la mar fins ara, Dona’m la mar explorarà quin paper juguen les dones en els cinc àmbits: la marina professional, el turisme, el conflicte, la ciència i l’activisme mediambiental i la pesca. A través de grups de debat, el museu posarà sobre la taula conceptes transversals com els estereotips, la bretxa salarial, la violència masclista o la desigualtat de gènere.

 
Grup de debat 1: la marina professional
Hi participen:

Carla Salvadó, cap de Màrqueting i Creuers del Port de Barcelona
Cristina Caparrós, armadora d’una de les poques embarcacions que resisteixen al moll de la ciutat
Núria Obiols, capità marítim de Tarragona
Eulàlia Pujol, cap de Salvament marítim de Barcelona
 
Data: 3 de maig
Hora: 17 h 
Lloc: espai didàctic 2
 
Activitat gratuïta d’entrada lliure. Cal confirmar assistència a mayolascm@mmb.cat
 
 
El projecte Dona'm la mar està coordinat per Catalina Gayà, doctora en Comunicació, autora del llibre El mar es tu espejo (libros del KO) i codirectora del programa Dones d’IB3 Ràdio, amb el suport de Laia Seró, periodista i màster d’Antropologia per la UB.
 

[+info]

Imprimir

Compartir:


Immersió, una visió científica
Nous reptes de la immersió, una visió científica
(03/05/2018)

El proper dijous 3 de maig el Museu Marítim de Barcelona acull la doble presentació del projecte de participació ciutadana "Nous reptes de la immersió, una visió científica", i la seva implantació en la FECDAS, a càrrec d’Observadors del Mar i de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS). Ambdues entitats s’han aliat per a fer el seguiment d’herbeis marins de Posidonia oceanica i de poblacions de gorgònies en punts clau de la costa catalana.

La sessió comptarà amb dues xerrades a càrrec de Joaquim Garrabou (ICM-CSIC), i de Guillermo Álvarez (departament de Medi Ambient, FECDAS) , que presentaran Observadors del Mar, i el projecte d’actuació i seguiment, respectivament.

Data: 3 de maig
Hora: 18.30 h
Lloc:  auditori de l'MMB
Entrada lliure

[+info]

Imprimir

Compartir:


Porta de Santa Madrona
Obrim la Porta de Santa Madrona i els jardins del Baluard
(06/05/2018 - 29/07/2018)

Els diumenges al matí obrim el portal de Santa Madrona de l’Avinguda Paral·lel, l’únic portal que es conserva de la muralla medieval. A més, podreu passejar pels jardins del Baluard, situats damunt de la muralla del Baluard, i tindreu l’ocasió de veure l’escultura dedicada a Santa Madrona que hi ha damunt de la porta de Santa Madrona. Els dos espais estaran custodiats per l'Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona.

Diu la tradició que, per allà el segle X, uns comerciants francesos navegaven pel litoral barceloní, en direcció a Marsella, per vendre les relíquies de Santa Madrona, quan una forta tempesta els obligà desembarcar a Barcelona. El cos de la santa, nascuda el segle III, foren protegits a la capella de Sant Fruitós. Una vegada passada la tempesta, fracassaren tots els esforços per retornar al vaixell amb les relíquies, de manera que els mariners francesos decidiren deixar-les a Barcelona. La ciutat començà una verdadera devoció a santa Madrona, sobretot per part de mariners que volien lliurar-se de naufragis o també per invocar la pluja, convertint-se en una de les seves patrones. 

Dates: primer, tercer i quart diumenge de mes
Hora: d’11 a 14 h
Activitat gratuïta d’entrada lliure

*Els jardins del Baluard tenen dificultats d'accés per a persones amb mobilitat reduïda.


[+info]

Imprimir

Compartir:


Carta Colom
Carta de Colom anunciant el descobriment del nou món
(10/05/2018)

Amb motiu de la commemoració del 525è aniversari del descobriment del Nou Món, s'ha editat una edició facsímil de la carta de Colom anunciant el nou món. La presentació de l'obra, anirà a càrrec del Dr. Ricardo Piqueras Cespedes, professor d'Història d'Amèrica i Àfrica, a la Universitat de Barcelona.

L'edició és obra de Círculo Científico- Tabernia Literaria, una editorial especialitzada en la recuperació i divulgació de còdexs i manuscrits relacionats amb la història d'Espanya.

Data: 10 de maig
Hora: 12 h
LLoc: auditori de l'MMB
Activitat gratuïta d'entrada lliure

[+info]

Imprimir

Compartir:


Maridatges marítims
Maridatges marítims. Històries i licors
(10/05/2018)

Us presentem una nova edició de Maridatges marítims, en aquesta ocasió entorn de l'exposició Port, territori de frontera. Cadascuna de les quatre sessions tindrà per tema central els ports com a escenaris per a la literatura.

Propera sessió:

10 de maig. De port en port: sessió de novel·la de viatges.


Hora: 19.30 h
Lloc: vestíbul de l'MMB
Activitat gratuïta. Cal 
inscripció

L'activitat està organitzada amb el grup Editorial Sàpiens.
[+info]

Imprimir

Compartir:


Club de lectura
Club de lectura MMB
(12/05/2018)

La Biblioteca de l'MMB organitza un club de lectura amb l'objectiu d'apropar la cultura marítima a través de la literatura. Els assistents posen en comú idees i impressions sobre un llibre amb la intenció de gaudir d'una activitat dinàmica, participativa i enriquidora. 

Propera sessió:


12 de maig: Longitud, de Dava Sobel, una obra que relata els esforços dels navegants i un gran nombre de científics al llarg de la història per determinar la longitud un cop perdien la costa de vista.

Hora: de 17.30 a 19 h
Lloc: Biblioteca
Activitat gratuïta. Si us interessa participar contacteu a
busquetsfr@mmb.cat

Edicions anteriors del club de lectura. Consultar

[+info]

Imprimir


Compartir:


Sessió d'identificació de fotografies navals
Sessió d'identificació de fotografies navals
(15/05/2018 - 13/12/2018)

Us oferim un nou cicle de tres sessions d'identificació de fotografies sobre temes marítims amb experts i voluntaris de l'arxiu fotogràfic de l'MMB. L'activitat està adreçada a públic especialitzat o interessat en la fotografia naval.

Aquestes sessions ajuden a identificar dades i documentar les col·leccions fotogràfiques de l'MMB, i a potenciar l'interés i coneixement de l'arxiu fotogràfic i, en general, de la fotografia marítima.

Programació: 

Dimarts 15 de maig, de 10 a 12 h.

Dimarts 2 d'octubre, de 10 a 12 h.

Dijous 13 de desembre, de 17 a 19 h. Tema: pailebots i motovelers.


Per participar-hi heu d' enviar un correu electrònic a:
dahlts@mmb.cat

[+info]

Imprimir

Compartir:ACTIVITATS