• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
         
3
4
5
6
11
12
14
17
18
19
20
21
26
28
30
Abril 2017Estem a   Inici  >  Activitats  > Puntuals

PuntualsMicrorelats
Titanic. V edició del Concurs de Microrelats Marítims
(25/02/2017 - 21/05/2017)

L'MMB us presenta una nova edició del concurs, que enguany celebra el seu cinquè aniversari. Titanic ha estat la temàtica triada per aquesta edició, per tant tots els relats hauran d'estar inspirats en aquest mític vaixell i el seu tràgic final.

Podreu enviar els vostres relats a partir del 25 de febrer i fins al 21 de maig

El concurs compta amb el seu propi blog, on hi trobareu les bases de participació i premis que s'atorgaran.[+info]

Imprimir

Compartir:


Il·luminació de les muralles de les Drassanes
Els dissabtes les muralles de les Drassanes són blaves
(29/04/2017 - 30/12/2017)

Tots els dissabtes les muralles de les Drassanes es vesteixen de blau. Amb aquesta acció, duta a terme per l’Àrea d’Ecologia, urbanisme i mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, es posa en valor el patrimoni arquitectònic de les muralles de les Drassanes i el portal de Santa Madrona, l’única fortificació medieval de la ciutat que s’ha conservat fins als nostres dies.

Us proposem passejar per aquest bell indret, que forma part del conjunt arquitectònic de les Drassanes de Barcelona, seu de l'MMB, i gaudir de la il·luminació del conjunt arquitectònic que personalitza el monument.

Dates: tots els dissabtes
Hora: de 21 a 24 h
Lloc: Muralles del Baluard. Avinguda del Paral·lel


[+info]

Imprimir

Compartir:


Porta de Santa Madrona
Obrim la Porta de Santa Madrona i els jardins del Baluard
(07/05/2017 - 17/12/2017)

Els diumenges al matí obrim el portal de Santa Madrona de l’Avinguda Paral·lel, l’únic portal que es conserva de la muralla medieval. A més, podreu passejar pels jardins del Baluard, situats damunt de la muralla del Baluard, i tindreu l’ocasió de veure l’escultura dedicada a Santa Madrona que hi ha damunt de la porta de Santa Madrona. Els dos espais estaran custodiats per l'Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona.

Diu la tradició que, per allà el segle X, uns comerciants francesos navegaven pel litoral barceloní, en direcció a Marsella, per vendre les relíquies de Santa Madrona, quan una forta tempesta els obligà desembarcar a Barcelona. El cos de la santa, nascuda el segle III, foren protegits a la capella de Sant Fruitós. Una vegada passada la tempesta, fracassaren tots els esforços per retornar al vaixell amb les relíquies, de manera que els mariners francesos decidiren deixar-les a Barcelona. La ciutat començà una verdadera devoció a santa Madrona, sobretot per part de mariners que volien lliurar-se de naufragis o també per invocar la pluja, convertint-se en una de les seves patrones. 

Dates: primer, tercer i quart diumenge de mes
Hora: d’11 a 14h
Activitat gratuïta d’entrada lliure

*Els jardins del Baluard tenen dificultats d'accés per a persones amb mobilitat reduïda.


[+info]

Imprimir

Compartir:


Conferència imperi Otomà
L’imperi otomà i la monarquia hispànica. Conferència de Salvador Claramunt
(15/05/2017)

L’avenç imparable del otomans pels Balcans i el nord d’Àfrica al llarg dels segles XIV, XV i XVI, va deixar a la nova monarquia Hispànica sorgida pel matrimoni dels Reis Catòlics, i especialment el seus regnes i territoris mediterranis, en front directament al Imperi Otomà. Les ambicions de França per disputar l’hegemonia als Habsburg i la nova situació provocada per la reforma protestant faran que la situació sigui enormement complexa.

Aquest és el plantejament sobre el qual versarà la conferència de Salvador Claramunt, catedràtic emèrit d’història medieval a la UB, organitzada per l’MMB conjuntament amb l’Aula d’Extensió Universitària Ciutat Vella per a la Gent Gran. El Dr. Claramunt també dissertarà sobre els pretesos aliats de la Monarquia Hispànica i els esforços econòmics, socials i ideològics per aturar l’onada turca, de la qual la batalla de Lepant en va ser una fita militar, tot i que la realitat econòmica fou la que acabaria imperant.

Data: 15 de maig
Hora: 17 h
Lloc: auditori de l’MMB
Entrada lliure


[+info]

Imprimir

Compartir:ACTIVITATS