Nova etapa de la revista ARGO

  • El museu
  • 05.07.2018

El Museu Marítim de Barcelona, amb la col·laboració de Sàpiens Publicacions, ha reeditat la revista ARGO dedicada a la divulgació de la cultura i el patrimoni marítims. Una bona notícia pel sector editorial en català i de l’àmbit marítim de la Mediterrània en especial.

Podeu adquirir la revista ARGO a la botiga del Museu Marítim de Barcelona i en llibreries d’arreu de Catalunya. També podeu subscriure-us online i rebre-la directament per correu postal. Cliqueu en aquest enllaç per a subscripcions . Per a més informació contacteu amb subscripcions@ad-lante.com o bé al telèfon 902 090 869.

ARGO va néixer l’any 2008 com a contribució a la posada en valor del patrimoni i la cultura marítims, impulsant el seu estudi, conservació i difusió, així com a punt de trobada i element vertebrador de les entitats, organitzacions i museus dedicats a la difusió de la cultura marítima. La capçalera fa referència al nom del mític vaixell que tenia el do de la parla – construït per Argos per a Jasson. Durant els anys 2008-2012 es van editar fins a 12 números, en el que va constituir la primera etapa de la revista. Per motius econòmics es va interrompre la seva publicació, que ara es reprèn amb el mateix esperit d’obertura i extensió de la cultura marítima a tots els públics.

La nova etapa d’ARGO vol posicionar i consolidar aquesta eina editorial com una plataforma de comunicació divulgativa tant pels afeccionats com pels professionals i erudits de la cultura i el patrimoni marítims.

ARGO#1: especial la pesca marítima a Catalunya
La revista ARGO s’estructura en un dossier central i una sèrie de seccions fixes en format de reportatge, entrevistes o articles temàtics. La revista s’edita amb periodicitat semestral (juny / desembre). Es publica en català amb resums en castellà i anglès i té 84 pàgines. Té un preu de 8 euros per revista. Si us subscribiu gaudireu d’un descompte , amb un preu de 12 euros/ any.

El primer número d’aquesta nova etapa de ARGO conté un dossier especial dedicat a la pesca marítima a Catalunya; articles sobre la crisi migratòria (El crim que no cessa. Catàstrofe al Mediterrani); històries del mar (Primera Guerra Mundial al mar); peces d’interès de la col·lecció de l’MMB (L’esfera armil·lar); una entrevista a Dolors Vaqué, investigadora del CSIC; articles d’institucions de rellevància internacional (El Museu Marítim de Dinamarca) o de personatges històrics (Narcís Monturiol. Un geni entre la utopia i la realitat). També inclou articles dels museus en xarxa amb el Museu (Museu de la Mar de l’Ebre i Atelier des Barques a Paulilles, França), textos d’interès turístic (Un camí de sensacions a Palamós) o receptes de cuina amb productes de la mar.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí