MUSEUM QUIZ 2018: DIVERSIÓ, MUSEUS I SOLIDARITAT

  • Patrimoni
  • 09.07.2018

Ja tenim en marxa la segona edició del Museum Quiz Summer Tour, organitzat conjuntament pel Museu Marítim de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Centre de Cultura Contemporània i el Museu d’Arqueologia de Catalunya. De fet, de les cinc sessions previstes, ja n’hem gaudit de dues, al Marítim i al Museu de Ciències Naturals, amb un gran èxit de participació.

Però, què és això del Museum Quiz? Es tracta d’un trivial per equips inspirat en els pub quiz anglesos, és a dir, un joc de preguntes i respostes sobre temàtiques variades. Es poden apuntar equips d’entre 4 i 6 integrants, majors d’edat, i que tinguin ganes de passar una bona estona quan el museu ja ha tancat portes, mentre es pren alguna cosa; i marxar a casa amb un bon grapat de coneixements curiosos i divertits sobre les temàtiques pròpies de cada equipament.

L’Alberte Montes, dinamitzador de la sessió, en acció

 

A més, els equips participants poden aprofitar per contribuir a una causa solidària, ja que la recaptació obtinguda per la venda de begudes, cedides gratuïtament per cortesia de Fundació Damm, s’entregarà íntegrament a l’ONG Proactiva Open Arms.

Els equips, concentrats, escolten amb atenció les preguntes…

 

El jardí de l’MMB i el vestíbul de l’MCNB es van omplir, el 27 de juny i el 4 de juliol respectivament, d’un munt d’equips disposats a competir d’una manera distesa i divertida. Animats per l’encertat humor de l’Alberte Montes, actor i humorista encarregat de dinamitzar les sessions, tots van posar a prova els seus coneixements sobre mar i ciència aplicats a 30 preguntes de diverses matèries: història, geografia, esports, actualitat, música, estadístiques absurdes… I així vam poder descobrir, per exemple, que a les Drassanes Reials no s’hi han construït mai barques de pesca, o que hi ha meduses de més de 2 metres de diàmetre!

La mà innocent que va escollir els números de la rifa premiats amb tot d’objectes “pocasoltes”

 

Des de l’MMB, volem agrair la bona predisposició i les ganes de participar de tots els equips, i també el bon humor que han demostrat a l’hora d’escollir els seus noms: Abejonejos, Elegidos por la Gloria, PINSapiens, Ensaladilla, Núcleo Duro, Els Cangrejus… i així fins a més de 20 equips que han passat per les dues sessions ja acabades. I encara en queden tres més! Les imatges que il·lustren aquest article parlen per sí soles: venir als museus pot ser molt divertit!

D’esquerra a dreta, i de dalt a baix, els equips guanyadors: Coral·lí, primers, Los Abejonejos i The Jarvard Team, empatats en el segon lloc, i PINSapiens, tercers!
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí