• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Centre d'Informació Marítima  >  arxiu general  > Vols saber-ne més?

Vols saber-ne més?

L’any 1999 el Museu Marítim de Barcelona va iniciar el projecte d’organització integral del seu fons d’arxiu. Les primeres tasques d’aquest procés van ser la classificació, la neteja i el condicionament dels documents que havia generat des dels seus inicis, l’any 1929, fins a aquell moment.

El condicionament de la documentació es va realitzar paral·lelament a l’elaboració del Quadre de Classificació i a la redacció del primer Manual del Sistema de Gestió Integral de la Documentació.

L’any 2004 es va aprovar la implantació del Sistema de Gestió de Documents, anomenat Siammar. Aquest fet va comportar la formalització d’un sistema d’informació intern i la implantació dels diversos subsistemes de gestió dels documents: classificació, ordenació i arxivament, descripció, conservació i eliminació, accés i transferència. L’engegada del Siammar també va impulsar la regularització del Registre General de Documents, introduït l’any 1993, amb la incorporació d’instruccions de funcionament integrades en la gestió documental del Museu.

Des de l’any 2008, l’Arxiu General ha incorporat a les seves tasques de gestió documental la custòdia, el tractament i la difusió dels fons procedents d’aportacions realitzades per empreses, persones i institucions. L’Arxiu també realitza activitats de difusió dels seus fons, així com promou la implantació de sistemes de gestió documental i el tractament dels documents d’arxiu a través de la jornada tècnica ‘La gestió documental i l’arxiu als museus’. També col·labora amb altres entitats en aspectes relacionats amb el tractament dels documents institucionals, tant els administratius com els històrics, i en impulsar actuacions dirigides al salvament i la recuperació del patrimoni documental.

ImprimirCENTRE D'INFORMACIÓ MARÍTIMA