• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
1
6
7
9
10
11
13
14
16
17
18
19
24
25
26
27
30
31
         
Gener 2017Estem a   Inici  >  Educació  >  material de préstec  > Arxivadors temàtics

Arxivadors temàtics

Els arxivadors temàtics són carpetes que recullen publicacions divulgatives, així com també dossiers realitzats pel Museu. Aquests dossiers se centren sempre en temes d’alt interès des del punt de vista de la cultura marítima.

Per a rebre més informació pots trucar al 933 429 926 o fer arribar un
correu electrònic. 

Els dossiers disponibles en l’actualitat són:
Atrapats al gel. L'aventura de Shackleton a l'Antàrtida

Aquest arxivador està concebut per treballar la conquesta dels pols, tant del nord com del sud, per part dels grans aventurers de principis del segle XX: Amudsen, Scott i especialment, Shackleton.
Va servir de material de suport per preparar la visita a l’exposició que l’any 2007 es va fer al Museu amb el mateix títol, sobre el periple que Shackleton i els seus homes varen viure a l’Antàrtic, quan el seu vaixell va quedar-se atrapat al gel i començà l’aventura del seu retorn en condicions extremes.

Documentació adjunta

Imprimir


Barcelona i el mar a l'època medieval

Aquest arxivador conté materials i propostes educatives per treballar el comerç i la navegació marítima a l’època medieval, quan les conques catalanes, com la de Mataró, cosien el Mediterrani d’una punta a l’altra. També hi podeu trobar recursos per conèixer la Barcelona marítima d’aquesta època. Itineraris pel que resta de la Barcelona medieval: El Barri Gòtic, La Ribera,Ciutat Vella, El Raval i les Drassanes Medievals.

Nivell educatiu: Educació Primària, Educació Secundària i Batxillerat


Documentació adjunta

Imprimir


Cervantes i les galeres

Per explicar el món de les galeres utilitzem els passatges de "El Quixot" i d'altres novel·les que en fan referència, així com narracions sobre la pròpia vida de Cervantes que ens permet, també, donar a conèixer les lluites entre "moros i cristians" al Mediterrani del segle XVI.

Nivell educatiu: Educació Secundària

Documentació adjunta

Imprimir


Descobriments

Per treballar com els diferents descobridors del segles XV, XVI i XVII que van anar construint la imatge del món, podeu utilitzar els materials recollits en aquest arxivador temàtic.

Nivell educatiu: educació primària i educació secundària


Documentació adjunta

Imprimir


Medi ambient I

Aquest arxivador recull llibres i documents sobre ecologia marina i contaminació.

Nivell educatiu: Educació secundària

Documentació adjunta

Imprimir


Medi ambient II

Per treballar el medi ambient des del punt de vista de la biologia.

Nivell educatiu: Educació secundària

Documentació adjunta

Imprimir


Pirates

Tot allò que fa referència a pirates sempre ha despertat una gran curiositat per part dels nois i noies i el Museu Marítim ha organitzat diferents activitats sobre el tema. Aquest arxivador inclou novel·les sobre pirateria, llibres de difusió i els dossiers didàctics que s'han redactat per a les diferents propostes portades a terme: des de l'exposició de L'illa del tresor a la caixa dels pirates.

Nivell educatiu: Educació primària i educació secundària

Documentació adjunta

Imprimir


Sirenes i monstres marins

Aquest arxivador conté material referent a les creences que durant molts segles s'han tingut sobre el mar, que es considerava farcit de terres mitològiques i de éssers monstruosos.

Nivell educatiu: Educació primària i educació secundària


Imprimir


Textos de mar

Una bona manera d'apropar-se al mar és, sens dubte, a través dels poemes que els millors escriptors del nostre país ens han deixat. Sobre aquest tema l'ICE, en col·laboració amb el Museu Marítim, l'Aquàrium i el Centre Municipal de Vela van organitzar un curs l'any 2003 anomenat Veles i mots que tenia com a objectiu relacionar l'entorn marítim de Barcelona amb obres literàries que tenen el mar com a referent, bona part del material del qual trobareu en aquest arxivador.

Nivell educatiu: Educació primària i educació secundària


Documentació adjunta

Imprimir


Vaixells

Recull de material sobre vaixells. S'inclou, també, un dossier didàctic.

Nivell educatiu: educació primària i educació secundària

Documentació adjunta

Imprimir


Viatge submarí

A partir de l'obra "Vint mil llegües de viatge submarí" de Jules Verne, que s'inclou en l'arxivador, us proposem un treball en dues direccions: què es coneixia i quina concepció es tenia de mars i oceans fins a l'època de Verne (a finals del segle XIX), fent especial referència a les creences populars sobre monstres marins, i la història dels submarins que han permès explorar les aigües submarines.

Nivell educatiu: Educació secundària

Documentació adjunta

Imprimir
EDUCACIÓ