• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Educació  >  material de préstec  > Caixes didàctiques

Caixes didàctiques

Existeix un servei de préstec de caixes didàctiques que us pot ser útil sigui per preparar o aprofundir la visita al museu, o bé per treballar aspectes del patrimoni marítim dels quals al museu no se’n guarden testimonis, però que han estat de declarada importància en la història marítima.

Les caixes són de préstec gratuït per un període de dues setmanes. Queda a càrrec dels/les sol·licitants les despeses de ports. Actualment es disposa de les següents caixes:

La gran aventura del Nico i els seus amics: caixa infantil sobre el mar

A través del conte de “La gran aventura de Nico i els seu amics” s'apropa el món del mar als més petits. L'objectiu és que comprenguin coses bàsiques com ara per què floten els vaixells, per què serveixen les veles, i també que coneguin el món dels pirates, dels pescadors, de les sirenes i dels elements del mar més destacats. Per aconseguir-ho, dins la caixa es troben el llibre il·lustrat del conte, un guinyol amb tots els personatges, un CD amb cançons, activitats per a experimentar la flotació... i un dossier didàctic.

Nivell educatiu: Educació infantil i 1r cicle d'educació primària

Documentació adjunta

Imprimir


Vaixells

Què és un vaixell? Quins usos té? Com s'adequa la forma d'un bastiment a la seva funció? Com es propulsa? Ha estat sempre així? Per respondre aquestes i altres preguntes més específiques sobre nomenclatura, navegació o història hem concebut aquesta caixa, que conté un joc sobre tipologies de vaixells per als més petits, fotografies d'embarcacions de pesca, de transport, de passatge, de passeig, de guerra… i, entre altres coses, el dossier destinat als docents.

Nivell educatiu: Educació infantil i educació primària

Documentació adjunta

Imprimir


Pirates

Una caixa per conèixer el fenomen de la pirateria al llarg del temps i en diferents àrees, principalment al Mediterrani (segles XV i XVI) i a l'Atlàntic (segles XVII, XVIII i XIX). Dins es troben novel·les d'aventures, pel·lícules, fotografies, objectes variats com ara banderes, barrets, cartes de navegació, un tresor i un dossier d'informació.

Nivell educatiu: Educació infantil, primària i secundària

Documentació adjunta

Imprimir


Pesca

La caixa està destinada a facilitar l'aproximació a l'activitat pesquera, principalment al nostre país. Dins la caixa es troben models de barques, mostres dels diferents arts i ormeigs de pesca, vídeos, un joc de fotografies i un dossier d'informació per al mestre, entre altres coses.

Nivell educatiu: Educació primària, educació secundària i Batxillerat


Documentació adjunta

Imprimir


Comerciants i navegants de la Mediterrània

La navegació implica dominar certs conceptes d'astronomia i de geografia per poder conèixer la situació pròpia, determinant la longitud i la latitud per traçar rumbs. Per comerciar cal dominar les regles del mercat, les rutes i els preus de les mercaderies, preveure els perills, etc. 
Aquesta caixa està dissenyada per treballar conceptes de posicionament sobre una carta nàutica, planteja un taller de construcció d'un instrument de navegació (un quadrant) i conté un joc sobre el comerç medieval per la Mediterrània, juntament amb altres propostes especialment de tipus científic.

Nivell educatiu: Educació primària i educació secundària

Documentació adjunta

ImprimirEDUCACIÓ