• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
2
3
4
6
10
11
12
13
17
18
19
20
23
24
27
29
30
31
         
Octubre 2017


Estem a   Inici  >  Exposicions

Exposicions temporals 
 
Exposicions futures


100 anys de l'aeronàutica naval. Barcelona 1917-1939
(20/10/2017 - 19/11/2017)

El Museu Marítim de Barcelona presenta una nova exposició que commemora el centenari de l’aeronàutica naval, organitzada per la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya i l'MMB.
 
L’exposició se centra en el desenvolupament de la indústria aeronàutica a Barcelona, a la segona dècada del segle XX. En aquell moment, la ciutat mostrava un gran interès per acollir qualsevol novetat cultural, tecnològica, esportiva o social, i l'aviació era el més atraient, tant des del punt de vista esportiu com comercial.

La situació de Barcelona era estratègica, ja que comptava bones comunicacions per carretera i mar: tenia un gran port, amb el moll de Contradique (l’últim moll del port) i el primer aeròdrom de Barcelona - La Volateria (1911)- situat al Prat de Llobregat, i que més tard donaria lloc a l’aeroport de Barcelona.

Tot això va propiciar que Barcelona esdevingués la seu de l’aeronàutica, que acabava de néixer el 1917. Aquesta petita exposició recorda les claus d’aquesta elecció i n’explica el paper de Barcelona en aquesta aventura. A la mostra es poden veure models d’avions i vaixells, així com olis, documents del fons del Port de Barcelona i peces o objectes relacionats provinents de col·leccions particulars. 
 

[+info]


Imprimir

Compartir:
Èxode. Docfield 2017
DOCfield Barcelona 2017
(20/10/2017 - 07/01/2018)

Vestíbul del Museu
Inauguració: dijous 19 d’octubre a les 19 h. Entrada lliure.

L’MMB torna a col·laborar amb el festival de fotografia documental, enguany amb dues mostres.

Proactiva Open Arms, exposició col·lectiva que recull la mirada de periodistes que han estat testimonis de la tasca de l’ONG catalana Proactiva Open Arms. L’exposició ens mostra la crisi humanitària i les missions que es van dur a terme a les costes de Lesbos (Grècia) des de setembre de 2015 i al Mediterrani central des de juny de 2016 fins a l’actualitat. Dates: del 20 d’octubre al 26 de novembre.

Èxode. Vida i mort de la ruta líbia cap a Europa, mostra fotogràfica de Ricardo García, amb textos de Karlos Zurutuza que ens parlen de la ruta dels refugiats i emigrants en la seva carrera cap a Europa. L’exposició es planteja com una road movie des del desert libi fins que el protagonista és rescatat en meitat del mar. Molts són els protagonistes d’aquest periple, refugiats que aniran canviant de nom, edat, sexe i origen en el seu viatge cap al Nord. Veurem el país a través dels seus ulls i l’arribarem a entendre gràcies a aquests dos periodistes que cobreixen Líbia de forma continuada des de l’inici de la guerra. El punt de partida del relat és l’any 2011, quan Líbia, un dels països més hermètics, s’obre al món. Dates: del 20 d’octubre al 7 de gener de 2018.

El Festival DOCfield és una iniciativa col·lectiva i de ciutat impulsada per la Fundació Photographic Social Vision que té com a objectiu reconèixer el valor social de la fotografia i el fotoperiodisme. En aquesta cinquena edició està dedicat a la mobilitat humana i el viatge en les seves múltiples formes.


[+info]


Imprimir

Compartir:EXPOSICIONS