• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
   
1
2
3
4
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
21
22
24
27
29
   
Març 2017


Estem a   Inici  >  Exposicions

Exposicions temporals 
Exposicions actuals
 

Miraestels
Miraestels
(23/03/2017 - 24/09/2017)

Vestíbul

L’MMB us presenta aquesta mostra que té com a peça principal l’escultura flotant de Robert Llimós que homenatja al poeta Joan Brossa.

Robert Llimós és un pintor i escultor barceloní amb una dilatada carrera i una extensa obra que gaudeix de reconeixemet internacional. El seu treball desprèn un encant primitiu, una seguretat feta de certeses. I exhala una poesia commovedora i valenta.

L’origen de l’escultura flotant són una col·lecció de poesies de Brossa que ell va batejar com a Saltamartí. Brossa la defineix al primer poema del llibre com una analogia entre l’objecte i «el poble» d’una lucidesa i un humor fora d’òrbita.

Saltamartí

Ninot
que porta un
pes a la base i que,
desviat de la seva posició
vertical, es torna a posar
dret.
El poble.

Brossa

Per a més informació
www.miraestels.com

[+info]


Imprimir

Compartir:
A la vora de la mar
A la vora de la mar. Instruments musicals a la Mediterrània
(16/03/2017 - 15/10/2017)

Espai Mirador

L'MMB inaugura l’exposició A la vora de la mar, comissariada per Oriol Rossinyol, musicòleg. La mostra vol fer una mirada a la música que ha acompanyat l’activitat humana de les cultures mediterrànies. La diversitat de pobles que durant segles ha envoltat aquestes aigües ha anat teixint un ric entramat artístic i cultural que es vol reflectir a l’exposició.

Si parlem de les cultures a l’entorn d’un mar, no podem oblidar que ell és el gresol on han nascut i s’han desenvolupat. Els vaixells estaran presents a l’exposició com a missatgers infatigables de l’art dels sons i de les tecnologies necessàries per crear-los.

L’exposició es divideix en tres espais. El primer és la introducció i ens explica el coneixement compartit de les cultures a la vora de la mar. Està constituït per un audiovisual que a través del so i la imatge ens transportarà al mar per descobrir la comunicació a través dels sons i la música.

En el segon espai es concentra el patrimoni exposat. Fins a 82 instruments musicals dels segles XVII al XXI, 58 fotografies de músics i 12 vaixells, representats amb maquetes i diorames, per posar de relleu la relació entre la música i la cultura marítima. Els instruments de percussió ens parlen del ritme, tan necessari a l’hora de vogar en les embarcacions de rem. La forma de les primeres arpes egípcies ens recorda als vaixells de l’època, amb els quals van viatjar pels diferents territoris connectats per mar igual que ho farien més tard molts altres instruments com la guitarra o l’acordió. Del vent es nodreixen tant les embarcacions de vela com alguns instruments, com els que es confeccionaven amb canyes i corns marins, materials marítims. L’exposició A la vora de la mar reuneix peces de les col·leccions de l’MMB, amb instruments musicals procedents, majoritàriament, de la col·lecció particular Música para ver i algunes peces del Museu de la Música de Barcelona.

El recorregut expositiu finalitza amb un audiovisual en què es destaca com la música ha acompanyat els diversos àmbits de l’activitat humana. Des de la vida quotidiana, com les cançons de bressol, a les diferents festes i celebracions musicals mediterrànies.

[+info]


Imprimir

Compartir:
Lisboa
Carrilho da Graça: Lisboa
(01/03/2017 - 01/05/2017)

Naus de les Drassanes

L’MMB i Arquitectes per l’Arquitectura us presentem l’exposició Carrilho da Graça: Lisboa. Aquesta no és una exposició sobre João Luís Carrilho da Graça ni sobre la seva obra, però el seu caràcter antològic és inevitable. La mostra posa de manifest tota una forma de mirar que ha estat present des de l’inici de la seva activitat professional i docent. És una forma de mirar que està il·lustrada a partir de la ciutat en la que ha treballat des de fa més de 30 anys: Lisboa.

Els materials presentats en aquesta retrospectiva permeten una aproximació a una teoria del territori, expressada en una planta i un model de ciutat, reiterada a les maquetes dels projectes. Da Graça és l’arquitecte del Pavelló del Coneixement dels Mars a l’Exposició Mundial del 1998 a Lisboa i de la musealització de la zona arqueològica de la Nueva Plaza del Castillo São Jorge.

Aquesta mostra s’ha exhibit anteriorment al Centre Cultural de Belém, a Lisboa, al Museu d’Arquitectura Leopoldo Rother, a Bogotà, i al Museu da Casa Brasileira de São Paulo.[+info]


Imprimir

Compartir:
Trasmediterránea
Trasmediterránea
(27/01/2017 - 01/05/2017)

Naus de les Drassanes

El Museu Marítim de Barcelona ha estat el marc escollit per la Compañía Trasmediterránea per celebrar els cent anys de la seva fundació amb una exposició que vol submergir el visitant en la història de la companyia.

Aquesta exposició, primer acte de la celebració del centenari de Trasmediterránea, només es podrà veure a l’MMB, a partir del 27 de gener i fins l'1 de maig. La companyia assenyala així la importància de Barcelona en la seva història, com a ciutat fundacional.

L’MMB recorrerà la història de Trasmediterránea amb una exposició que combina recursos de gran format, grans xemeneies de bucs i fotografies a mida real dels espais interiors de les naus, amb peces de les col·leccions de la Compañía Trasmediterránea i del Museu Marítim de Barcelona.


[+info]


Imprimir

Compartir:

7 vaixells, 7 històries
(11/06/2015 - 31/12/2017)

Naus de les Drassanes

L'MMB us presenta aquesta nova exposició semipermanent sobre històries de vaixells on podreu veure exposats alguns dels models de vaixell més destacats del Museu, des de navilis fins a portacontenidors, així com objectes diversos del fons del Museu, com ara atles i cartes nàutiques, instruments de navegació, canons, elements per facilitar l’estiba de les mercaderies, gravats, exvots, armes, documents, etc.

Res simbolitza millor les aventures marítimes que la imatge del vaixell. En totes les èpoques i a tots els mars els vaixells han estat els instruments que han permès l’ésser humà comerciar, viatjar, descobrir, lluitar i ara també gaudir. Els vaixells són màquines però tenen personalitat, tenen nom i tenen el seu caràcter, com pot assegurar qualsevol navegant. El vaixell és un vehicle però al mateix temps és un contenidor, de coses i de persones, però també de vivències, d’històries i de mites. Un contenidor que anima a descobrir el desconegut, com els contenidors d’aquesta exposició.

Us convidem a navegar per diverses narracions utilitzant diferents vaixells com a grans protagonistes, triant entre moltes possibilitats set grans temes universals que conformen els diferents àmbits de la mostra: el conflicte, el lleure, el descobriment del món, el transport de mercaderies, la pirateria, el viatge i el canvi tecnològic. Esperem que gaudiu d’aquestes set històries. [+info]


Imprimir

Compartir:EXPOSICIONS