• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
   
1
2
3
4
6
7
8
9
13
14
15
16
17
22
24
27
28
         
Febrer 2017


Estem a   Inici  >  Exposicions

Exposicions temporals 
Exposicions actuals
 

Trasmediterránea
Trasmediterránea
(27/01/2017 - 01/05/2017)

Naus de les Drassanes

El Museu Marítim de Barcelona ha estat el marc escollit per la Compañía Trasmediterránea per celebrar els cent anys de la seva fundació amb una exposició que vol submergir el visitant en la història de la companyia.

Aquesta exposició, primer acte de la celebració del centenari de Trasmediterránea, només es podrà veure a l’MMB, a partir del 27 de gener i fins l'1 de maig. La companyia assenyala així la importància de Barcelona en la seva història, com a ciutat fundacional.

L’MMB recorrerà la història de Trasmediterránea amb una exposició que combina recursos de gran format, grans xemeneies de bucs i fotografies a mida real dels espais interiors de les naus, amb peces de les col·leccions de la Compañía Trasmediterránea i del Museu Marítim de Barcelona.


[+info]


Imprimir

Compartir:
Derelictes
Derelictes
(14/12/2016 - 26/02/2017)

Naus de la Generalitat

L’MMB us presenta Derelictes, un projecte d’instal·lació artística que estableix una relació conceptual i estètica entre fusta trobada a l’atzar i paper, com a materials expressius que s’usen des de fa milers d’anys. La relació conceptual ve donada per l’origen compartit dels dos materials. Essencialment són el mateix –fibra vegetal- però amb una forma externa diferent.

Eusebi Vila, Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va iniciar aquest projecte en una platja de Menorca a la recerca de fustes amb formes i dimensions variades, i va crear aquestes obres en les que la fusta i el paper entren en diàleg: la contundència dels derelictes enfront la subtilesa i la fragilitat del paper. S’estableix una complicitat de la que l’espectador és partícip en contemplar i passejar per l’espai.

La mostra que es podrà veure al Museu inclou obres de format diferent que estableixen un diàleg entre el paper i la fusta, els derelictes:

PAPERS AMB RELLEU: La fragilitat del material, la seva manipulació, la plasticitat i el modulat per l’aigua, tant del paper com dels derelictes.

DERELICTES: La naturalesa, l’erosió, el desgast i el modulat per la força de l’aigua.

LLIBRES D’ARTISTA: El paper com a suport per als artistes des de temps immemorials. La tècnica del frottage per obtenir el rastre/empremta de la fusta en el paper. El collage estructura i composa les formes de cada pàgina. Aquestes tècniques fan visible la unió dels dos materials, derelicte i paper, en format llibre, precisament per la importància que aquest té en la cultura, la societat i l’art.[+info]


Imprimir

Compartir:
Vaixells de joguna
Vaixells de joguina (1870-1939)
(20/05/2016 - 12/03/2017)

Naus de les Drassanes

L'exposició té com a objectiu apropar la cultura marítima a través del lleure infantil i revalorar la joguina com a document històric, subratllant la importància de les joguines fetes i construïdes al nostre país. La mostra inclou més d'un centenar d'objectes de la col·lecció privada de l'arquitecte mallorquí Antoni Juncosa. Aquesta col·lecció és considerada com una de les més importants d'Europa sobre aquest tema. 

A més, dels vaixells de Juncosa, es podran veure peces del Museu del Joguet de Catalunya, el Museu Etnològic de Barcelona, el Museu de les Terres de l’Ebre i el Museu Marítim de Barcelona, així com objectes d’altres col·leccionistes particulars.

Vaixells de joguina fa un recorregut per diferents àmbits expositius, entre els quals destaquen dos: Les ciutats i les fàbriques, i Mestres d’aixa de butxaca. L'exposició inclou fotografies provinents de diversos arxius catalans, tres audiovisuals que expliquen com es fabricaven els vaixells de joguina antigament i avui en dia i la celebració de diferents activitats, com una conferència adreçada a gent gran i tallers de cap de setmana per a públic infantil.

 

 


[+info]


Imprimir

Compartir:

7 vaixells, 7 històries
(11/06/2015 - 31/12/2017)

Naus de les Drassanes

L'MMB us presenta aquesta nova exposició semipermanent sobre històries de vaixells on podreu veure exposats alguns dels models de vaixell més destacats del Museu, des de navilis fins a portacontenidors, així com objectes diversos del fons del Museu, com ara atles i cartes nàutiques, instruments de navegació, canons, elements per facilitar l’estiba de les mercaderies, gravats, exvots, armes, documents, etc.

Res simbolitza millor les aventures marítimes que la imatge del vaixell. En totes les èpoques i a tots els mars els vaixells han estat els instruments que han permès l’ésser humà comerciar, viatjar, descobrir, lluitar i ara també gaudir. Els vaixells són màquines però tenen personalitat, tenen nom i tenen el seu caràcter, com pot assegurar qualsevol navegant. El vaixell és un vehicle però al mateix temps és un contenidor, de coses i de persones, però també de vivències, d’històries i de mites. Un contenidor que anima a descobrir el desconegut, com els contenidors d’aquesta exposició.

Us convidem a navegar per diverses narracions utilitzant diferents vaixells com a grans protagonistes, triant entre moltes possibilitats set grans temes universals que conformen els diferents àmbits de la mostra: el conflicte, el lleure, el descobriment del món, el transport de mercaderies, la pirateria, el viatge i el canvi tecnològic. Esperem que gaudiu d’aquestes set històries. [+info]


Imprimir

Compartir:EXPOSICIONS