Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Vapor Campiz

Fotografia

Proa del vapor Campiz, de la CAMPSA. Aquesta fotografia, que empra una tècnica anomenada Dye transfer, és un procediment fotogràfic no gaire usual en arxius fotogràfics, que Kodak comercialitzà a partir del 1946 fins al 1993, habitualment en el mercat de l’art i la publicitat. S’obtenen unes còpies en color de gran qualitat i molt estables. En aquest procediment, la imatge s’obtenia a partir de la transferència de tintes de tres matrius sobre una fulla de paper impregnada amb gelatina. Les tres matrius, amb una solució colorant groga, cian i magenta, respectivament, es col·locaven en una posició exacta sobre el paper. Les tintes es transferien creant una imatge a color.