Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Cartell publicitari del Real Club de regates de Barcelona

Gravats i litografies

Cartell obra del pintor català Antoni Utrillo Viladera que anuncia unes regates de rem organitzades pel Real Club de Regates de Barcelona pel dia 28 de maig de 1899. En les darreres dècades del segle XIX es va popularitzar l’ús del cartell publicitari, denominat generalment affiche, utilitzant el terme francès.

Precisament a França aquesta varietat artística va ser conreada per grans pintors i dibuixants. Amb aquests cartells es volia convocar al públic (sovint es tractava d’actes benèfics) i potenciar la imatge dels clubs nàutics com a espais de lluïment i sociabilitat per a les classes benestants.