• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Notícies i novetats  >  Notícies

XXè Premi Literari Nostromo


XXè Premi Literari Nostromo
Guanyador del XXè Premi Literarari Nostromo
19/10/2016

Ahir dimarts, 18 d’octubre, va tenir lloc a l'auditori de l’MMB l’entrega del XXè Premi Literari Nostromo L’Aventura Marítima i del XIè Premi Infantil i Juvenil.

L’obra guanyadora de la XXa edició del Premi va ser Ojo de pez d'Antonio Jesús Ruiz Munuera. Per la seva banda, la narració La gavina que es pensava que era una tortuga de Gisela Hernández Marcos va obtenir el XIè Premi Infantil i Juvenil.

Aquest any el guardó, l’únic de l’Estat espanyol de literatura marítima, està dedicat a l'escriptor Ignacio Aldecoa (1929-1969), un dels grans escriptors espanyols del segle XX. Escriptor de novel·les, relats i contes va escriure també poesia. La seva obra és comparable a la de grans escriptors “realistes” americans com Faulkner i Dos Passos. Home vitalista i rebel, es va definir a sí mateix com un escriptor "social". Personatges forts i ben traçats atrapats en una realitat dramàtica van ser els protagonistes de les seves novel·les. Gran Sol és el paradigma de la novel·la marítima, marinera, espanyola del segle XX. Novel·la de la dura vida dels pesquers que feien campanya en aigües del Grand Sole, va ser premiada per la crítica el 1957.

El Premi Literari Nostromo està dotat amb 10.000€ i l’obra guanyadora serà editada per l’Editorial Juventud. Per la seva banda, el guanyador de l’XIè Premi Literari Infantil i Juvenil rebrà un curs de vela al Centre Municipal de Vela (Port Olímpic). Tant el primer com el segon guanyador d’aquesta categoria rebran un passi familiar per a Las Golondrinas d’un any de durada.

El lliurament dels Premis Nostromo va comptar amb la presència del director general del Consorci de les Drassanes Reials i del Museu Marítim de Barcelona, Roger Marcet; el president de l’Associació d’Amics Nostromo, Agustín Montori; el director general de l’Editorial Juventud, Lluís Zendrera; el gerent de Sirenas, S.A. “Las Golondrinas”, Manel Roca, i la presidenta del jurat del Premi Literari Nostromo i sotsdirectora de l’MMB, Elvira Mata. A més, van assistir a l’acte els representants de les diferents entitats promotores del premi com de la Federació Catalana de Vela, l’Autoritat Portuària de Barcelona, Corporació de Pràctics de Barcelona i la companyia Grimaldi.
 
Per a més informació www.premionostromo.org
 

Compartir:
NOTÍCIES I NOVETATS