• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Notícies i novetats  >  Notícies

Grumet Èxit


Grumet Èxit
Grumet Èxit enrola alumnes de secundària a les embarcacions de vela tradicional de l’MMB
03/10/2016

El Museu Marítim de Barcelona va iniciar una nova edició del projecte Grumet Èxit, aprendre a través de la navegació tradicional a vela el passat 3 d’octubre. Un projecte pedagògic dirigit a alumnes de 3r i 4t d’ESO que aquest curs reunirà joves d’11 instituts de Barcelona i 1 de Badalona.

Identificar les parts del vaixell, treballar en equip per hissar les veles, interpretar el litoral mentre es navega, fer torns per la vida a bord, tenir cura de la pròpia seguretat i la dels companys o investigar l’estat ambiental del mar són alguns dels coneixements que els alumnes de secundària podran adquirir navegant amb les embarcacions de vela tradicional del Museu Marítim de Barcelona. Una proposta pedagògica que té per objectiu transmetre valors com la responsabilitat, el compromís personal, el treball en equip, la iniciativa, l’autonomia personal, la cooperació i la solidaritat. Combinant la formació teòrica i pràctica a bord, els alumnes aprenen continguts del currículum escolar aplicats al context real de la navegació, treballant colze a colze amb la tripulació de les embarcacions.

Grumet èxit ha apropat més de 1.500 alumnes al món de la navegació i les destreses marineres, des que el Consorci El Far el va iniciar el 2006 en col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona. Des d’aquest curs, el projecte es durà a terme al Museu Marítim de Barcelona.

 

Compartir:
NOTÍCIES I NOVETATS