• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
     
2
5
6
7
9
13
14
15
21
22
26
27
28
       
Febrer 2018Estem a   Inici  >  Notícies i novetats  >  Notícies


El Museu de la Pesca de Palamós inaugura l’exposició temporal “Nusos mariners”
28/06/2017

El Museu de la Pesca presenta des del 22 de juny  l’exposició temporal “Nusos Mariners”, ideada i produïda pel mateix museu per subratllar la importància i omnipresència dels nusos a bord d’un vaixell, elements indispensables per a la seva seguretat i bàsics en la formació de qualsevol mariner.

Els nusos van permetre als homes construir les primeres eines. En mar, han ocupat un lloc preeminent en la conformació de la identitat cultural de mariners i pescadors. A bord són imprescindibles, perquè permeten realitzar innumerables operacions estalviant molta feina.

L’exposició dóna llum als nusos més habituals per a la gent de mar. 20 plafons amb la reproducció de 20 nusos a grans dimensions permeten conèixer l’ús, la història o les anècdotes relacionades amb cada un d’ells, des de la gassa de mà al barrilet, passant per la volta d’escota, l’entolladura o el nus de pardal.

A més a més, l’exposició repta el visitant a demostrar la seva perícia en l’elaboració de nusos. Al costat de l’explicació de cada nus, pas a pas, un cap solt ens convidarà a intentar replicar-lo, tot posant de manifest que hi ha nusos senzills i nusos difícils, però que tots acompleixen una funció específica per a la seguretat dels vaixells o la integritat dels ormeigs de pesca.

La museografia ha anat a càrrec de Quim Esteve i el disseny gràfic, del despatx Lupagràfics. Els dibuixos són obra de Panxo Pi-Sunyer i German Seró.

L’exposició temporal, que tindrà l’entrada gratuïta, es podrà visitar fins a la tardor del 2017.
 

Compartir:
NOTÍCIES I NOVETATS