• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
     
2
5
6
7
9
13
14
15
21
22
26
27
28
       
Febrer 2018Estem a   Inici  >  Notícies i novetats  >  Notícies


La flota de l’MMB se'n va a l'escar
25/07/2017

El pailebot Santa Eulàlia ha partit cap a l’escar per rebre les tasques anuals de manteniment. És per aquesta raó, que l’embarcació de tres pals no es podrà visitar fins a finals d’agost al Moll de la Fusta. Durant aquest temps, serà sotmès a tasques de neteja i reparació, amb actuacions com polir, pintar i aplicar la patent a l’obra viva del vaixell, entre d’altres. Les tasques es duen a terme a MB’92, al mateix Port de Barcelona.
 
Altres embarcacions de la flota de l’MMB també són sotmeses a aquestes feines de neteja i manteniment. És el cas de jakt Far Barcelona, el iot Far Barceloneta, el llagut menorquí Far Cabrera i el llagut mallorquí Far Formentera, que també aprofitaran el mes d’agost per posar-se a punt, passar inspeccions, i així estar preparats per a la nova temporada. Aquestes embarcacions rebran els seus tractaments a la drassana Varador 2000 d’Arenys de Mar. Igual que el pailebot Santa Eulàlia, està previst que aquestes embarcacions tornin al seu emplaçament habitual, el Moll d’Espanya, a finals d’agost.
 
La conservació d’embarcacions originals ha estat una de les missions del Museu Marítim de Barcelona des de la seva creació. Actualment el Museu conserva 85 vaixells. La darrera incorporació ha estat l’snipe San Fernando, que es pot veure a l’exposició Snipe. Origen, present i futur.
 
La majoria de les embarcacions es conserven en sec, però el Museu té deu embarcacions del tot operatives, és a dir, habilitades per a la navegació. Constitueixen una veritable flota del Museu i estan repartides en diferents espais del Port Vell de Barcelona. 
 
La preservació i conservació d’embarcacions en actiu, així com la seva gestió, és actualment un dels reptes més importants del Museu. És un gran esforç però és molt satisfactori, ja que permet acostar el patrimoni marítim als ciutadans i alhora mantenir viva la memòria de la gent de mar.
 
 
 

Compartir:
NOTÍCIES I NOVETATS