• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
     
2
5
6
7
9
13
14
15
21
22
26
27
28
       
Febrer 2018Estem a   Inici  >  Notícies i novetats  >  Notícies

Acte interconviccional


Acte interconviccional
El Museu Marítim de Barcelona acollirà l'acte en memòria de les víctimes dels atemptats
24/08/2017

Avui dijous 24 d'agost, a les 18 h, l'MMB serà la seu de l'acte en memòria de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. L'acte estarà obert a diferents sensibilitats religioses, laics i ateus  amb l'objectiu de donar un espai plural de record a totes les víctimes, de països, creences i tradicions molt diverses.

La cerimònia està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat. Hi assistiran l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que encapçalarà la representació de la Corporació Municipal, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. També està previst que assisteixi la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

En l’organització també hi ha contribuït l’Associació UNESCO pel Diàleg interreligiós (AUDIR) i el Grup de Treball Estable de Religions (GTER). Es comptarà amb la participació de diferents comunitats religioses en representació de la diversitat religiosa, així com de diferents conviccions (associacions de laics, ateus, etc) presents a la ciutat.

Està previst que participin comunitats de diverses confessions presents a la ciutat, entre d’altres, les comunitats jueves, comunitats cristianes ortodoxes, comunitat cristiana catòlica; comunitats cristianes evangèliques; comunitats musulmanes; tradició laica; tradició atea; comunitats budistes; comunitats taoistes; comunitat Sikh; comunitat Bahà’i ; l’església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies i les comunitats hinduistes.

L’acte tindrà una durada aproximada d’una hora. L’apertura comptarà amb la música de l’Orquestra Àrab de Barcelona. L’actriu Carme Sansa conduirà l’acte i donarà pas a la lectura de textos de caire humanista, fragments de la Bíblia, l’Alcorà, un text budista i de la Torah.

S’ha establert que les lectures que es realitzaran durant l’acte les faran joves de diferents confessions i tradicions que participen en el projecte Constructors de ponts d’AUDIR. Els textos escollits s’han consensuat amb les diferents comunitats i tenen com a fil conductor la pau, un dels valors comuns de totes les conviccions.

Els joves seran els encarregats, també, de fer una ofrena floral composada per 15 poms, un per cada víctima mortal de l’atemptat. El ram es traslladarà després fins al mosaic de Joan Miró de les Rambles, el punt convertit en un memorial per la ciutadania durant tots aquests dies.

L'MMB ha cedit els seus espais de manera solidària per a la celebració de l'acte.

Compartir:
NOTÍCIES I NOVETATS