• A
  •   
  • A

CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Premsa

Premsa

El Museu Marítim de Barcelona posa a disposició dels mitjans de comunicació diversos recursos: notes, dossiers de premsa i imatges sobre les diferents exposicions i activitats; i els reculls de premsa de tot el que es diu del museu, per tal de mantenir un flux constant d'informació entre la institució i els mitjans.Convocatòria de premsa inauguració exposició Vells vaixells, noves onades
27/10/2011

Amb motiu de la inauguració al Museu Marítim de Barcelona de l’exposició “Vells vaixells, noves onades”, us convoquem el dijous, 27 d’octubre a les 18 h al vestíbul del museu, per oferir-vos una visita guiada a càrrec de l’artista i comissària de l’exposició, Carme Riera.

Aquesta presentació per a premsa tindrà caràcter previ a l’acte oficial d’inauguració que tindrà lloc a les 19 h, en el què hi assistiran el director del Museu Marítim de Barcelona, Roger Marcet, i de l’autora de l’exposició Carme Riera. Després de la inauguració es podrà gaudir d’un refrigeri.

INFORMACIÓ SOBRE L’EXPOSICIÓ


L’exposició Vells vaixells, noves onades és un recorregut a través de pintures i escultures marítimes creades de la mà de Carme Riera. Els materials i els tons evoquen totes les sensacions que experimentem quan estem vora el mar.

L’artista viu i sent la Mediterrània des del seu interior, i ha viscut mirant al mar. Les naus són elements freqüents en la seva trajectòria artística. En les seves pintures d’acrílic sobre tela, aconsegueix una barreja en sintonia dels blancs, grocs i grisos, de vegades en contrast fort amb marrons i negres, mentre que les escultures, per a les quals utilitza com a base ferro, bronze, estany i fusta, són sovint esquemes essencials de vaixells aparentment molt fràgils i amb les veles inflades al vent. Dóna forma a embarcacions d’origen divers, algunes pesades i sòlides, d’altres lleugeres i fràgils; totes elles evoquen l’emotivitat i la sensibilitat amb què han estat creades. Nascuda a Barcelona, Carme Riera va exposar individualment per primer cop a la seva ciutat natal el 1977. Sempre en diàleg amb els poetes visuals, l’artista s’ha caracteritzat per la seva experimentació constant. La seva obra, diferent i renovadora, amb una gran varietat de registres, gamma de colors, tons i matisos, ens mostra una trajectòria artística en la qual podem trobar des del treball del paisatge fins a l’abstracció. Riera reinventa, descobreix i recrea objectes quotidians per a convertir-los en peces d’art. El tractament dels materials es veu alterat sempre per una sensibilitat extrema de l’autora en què el detall és molt important.

 

L’exposició Vells vaixells, noves onades es podrà visitar gratuïtament al Museu Marítim de Barcelona des del 28 d’octubre de 2011 fins el 8 de gener de 2012. 

Convocatòria de premsa, al document adjunt.


PREMSA