• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Recerca  >  difusió de la recerca  > Jornades i congressos


Jornades i congressos

 IV Congrés de la Xarxa d’Història Marítima Mediterrània (Mediterranean Maritime History Network). Barcelona, 7, 8 i 9 de maig de 2014

L’objectiu principal de la Xarxa d’Història Marítima Mediterrània (MMHN) és actuar com espai d’intercanvi d’informació sobre les investigacions que se estan desenvolupant en el camp de la historia marítima mediterrània en el sentit més ampli. Amb aquest objectiu, la MMHN ha dut a terme diverses conferències: Valetta (Malta) l’any 2002; Mesina/Taormina (Sicília) l’any 2006; i a Izmir (Turquia) l’any 2010. La propera trobada es farà a Barcelona el maig de 2014. 

L’organització convida a participar en aquesta trobada els investigadors que desenvolupen el seu treball en el camp de la història marítima mediterrània des del segle XIII, des de qualsevol dels punts de vista d’aquesta disciplina, centrat en la consideració del mar com font de recursos, via de transport i comunicació, projecció del poder, escenari de progrés científic i tecnològic o d’activitats d’oci o com a font d’inspiració de la cultura o del poder.

La conferència s’organitzarà al Museu Marítim de Barcelona i comptarà amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona i altres centres d’investigació.

Per a més informació consulteu el
blog del Congrés.


Imprimir

Enviar


XIII Congrés d’Història de Barcelona: Barcelona i el mar. Del 12 al 14 de novembre de 2013

El vincle de Barcelona amb la Mediterrània és un factor constitutiu de la seva personalitat urbana, que s’ha anat desplegant al llarg dels segles, des dels primers assentaments a l’època preromana fins a la nostra actualitat, marcada per l’esforç en pro d’una àmplia renovació dels equipaments portuaris i de les relacions marítimes. És evident que la posició geogràfica va crear oportunitats per a una vida urbana intensa, però no hi ha res de necessari en el desenvolupament històric d’aquestes possibilitats.

L’objectiu de la present convocatòria és suscitar diàlegs a l’entorn de la condició marítima de Barcelona amb participació de les diverses especialitats de recerca que s’interessen en els diferents vessants de la personalitat marinera de la capital de Catalunya. En conseqüència, convidem els investigadors a fer propostes d’aportació.

El Congrés l’organitzen l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i el Museu Marítim de Barcelona. Les sessions tindran lloc a l'MMB, del 12 al 14 de novembre del 2013.

Per a més informació feu clic
aquí. Als documents adjunts hi trobareu la circular del Congrés.


Documentació adjunta

Imprimir

Enviar


Jornades de Recerca Local, Patrimoni i Història Marítima

Conjuntament amb l’Institut Ramon Muntaner, i la Coordinadora de Centres d’Estudi de parla catalana, l'MMB va impulsar la iniciativa d’organitzar les Jornades de Recerca Local, Patrimoni i Història Marítima amb una doble finalitat, per un costat, la de servir de punt de trobada i intercanvi d’idees i projectes al voltant de la historia i la cultura marítima, i per l’altre, copsar l’estat de la qüestió i traçar unes línies mestres del que ha estat, és i pot ser la recerca local en aquest camp.

Aquestes jornades, ja des del seu inici, tenen una clara vocació de continuïtat, com a plataforma a partir de les quals estructurar futures accions i també per a presentar un espai de contacte permanent entre els investigadors. 

Fins a aquest moment s’han celebrat tres edicions de les jornades, al Museu Marítim de Barcelona:

I Jornada de Recerca local, Patrimoni i Història Marítima, el 28 de novembre de 2009. 
II Jornada de Recerca local, Patrimoni i Història Marítima, l’11 de desembre de 2010. 
III Jornada de Recerca local, Patrimoni i Història Marítima, l'1 de desembre de 2012.

Podeu consultar el programa de les tres jornades fent clic
aquí


Documentació adjunta

Imprimir

EnviarRECERCA