• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Recerca  >  difusió de la recerca  > Publicacions


Línia editorial del Museu Marítim de Barcelona

L’Observatori utilitza la línia editorial del Museu Marítim per tal divulgar les investigacions portades a terme en el marc de les seves línies de recerca. L’Observatori també fa una important aportació en els consells de redacció de les diferents publicacions. La difusió dels treballs s’articula en diferents formats i col·leccions que es dirigeixen a un públic amb diferent grau d’especialització.

La
Col·lecció Estudis agrupa treballs sobre història i cultura marítima i dóna difusió a treballs d'investigació i monografies sovint de caire local. La col·lecció està pensada per donar sortida a treballs acadèmics de difusió limitada i també pels treballs guanyadors del Premi de Recerca Josep Ricart i Giralt i de la Beca Monjo i Pons. Feu clic aquí per consultar el llistat de números.

La
Col·lecció Patrimoni Marítim és una iniciativa impulsada pel Museu Marítim de Barcelona, amb l’objectiu de reivindicar el patrimoni i la cultura marítima. Els sis volums que integren aquesta col·lecció es basen en l’extens fons històric, documental i patrimonial del Museu i mostren una bona part de les col·leccions aplegades al llarg de la història del Museu. Feu clic aquí per consultar el llistat de números.

La revista
Drassana és un dels vehicles de difusió del Museu i ha esdevingut un dels seus principals aparadors. En l’actualitat es tracta d’una publicació anual que recull articles de contingut històric, ressenyes d’exposicions i publicacions i un dossier monogràfic, així com reportatges dedicats a diferents aspectes del Museu i de les activitats que s’hi desenvolupen. En els últims anys s’han anat fent petits canvis per tal d’apropar-la cada vegada més al perfil d’una revista de caire científic, des de l’Observatori s’està treballant fermament en aquesta direcció. Fins a l’actualitat s’han publicat 20 números de la revista. Tots els número de la revista són consultables al repositori RACO 

Les publicacions del Museu es poden adquirir a la Llibreria de la Diputació.
RECERCA