• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Visita l'MMB  > Visita l'MMB fora

Exposicions itinerants

El Museu disposa d’un programa d’exposicions itinerants per apropar les seves col•leccions a d’altres museus, biblioteques i centres culturals. Aquesta iniciativa convida a conèixer, en petites dosis, el passat i el present de la nostra cultura marítima, des de la història dels corsaris de la Mediterrània fins a les activitats de lleure més actuals.
Pirates a la Mediterrània

La literatura i el cinema ens han mostrat la pirateria envoltada d’històries increïbles. Un món ple d’aventures fantàstiques, herois de vides extraordinàries i gestes a mars llunyans. En realitat, es tracta de fets molt més propers: als nostres pobles costaners trobem testimonis d’aquests perills que van assetjar el litoral mediterrani des de temps antics, i que ara encara són presents a altres mars del planeta. L’exposició presenta la realitat de la qual sorgeixen aquestes llegendes.

Imprimir


Imatges de voramar


Els diversos treballs que s’han desenvolupat al llarg del nostre litoral han atret durant dècades l’atenció de nombrosos fotògrafs professionals i aficionats. Així, s’ha anat conformant un vast i interessant patrimoni fotogràfic, conservat i estudiat en diversos museus, arxius i centres patrimonials catalans. La Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana ha produït i seleccionat aquesta exposició, que trasllada visualment el visitant fins a començaments del segle XX. Un viatge en el temps per conèixer el front marítim, el treball dels mestres d'aixa, les embarcacions, les feines feixugues d'amarrar i de treure les barques i, en definitiva, la vida i el batec d’aquella gent i dels pobles costaners.

Imprimir


Retrats de mar

El mar ha estat des de sempre una font d’inspiració per als artistes, i, gràcies a la seva reinterpretació d’imatges que sovint ens són properes, descobrim detalls i significats nous. Els museus marítims de la costa catalana s’han posat d’acord per oferir algunes d’aquestes mirades, a través d’una selecció dels fons de pintura i dibuix que gestionen.

ImprimirCatalunya marítima. Crònica en blanc i negre, 1880-1980

Les activitats marítimes en temps recents han estat documentades molt àmpliament a través de la fotografia. Però aquest vastíssim patrimoni d’imatges, testimoni de l’evolució de la nostra relació amb el mar, sovint és poc conegut. Per descobrir molts d’aquests tresors, el Museu, amb el suport de Caja de Ahorros del Mediterráneo, impulsa el projecte “Catalunya marítima. Crònica en blanc i negre, 1880-1980”, una sèrie d’exposicions a partir del seu fons i també del que es conserva a l’arxiu del Port de Barcelona. Són les següents:
La pesca tradicional

Una mirada sobre els homes, les barques i les arts emprades en la pesca tradicional al llarg de la costa catalana.

Imprimir


Els barris mariners

La transformació de les façanes litorals de les poblacions al llarg de la costa i el fort impacte de l’explotació urbanística.

ImprimirEls treballs portuaris

Una aproximació a la cara més oculta dels ports, on s’hi concentra el tràfic constant de mercaderies i vaixells.

Imprimir


Els grans transatlàntics

Un recorregut per les activitats quotidianes i els espais d’aquests gegants del mar.

ImprimirL’oci i el mar

El descobriment de la costa com a espai de lleure i els inicis de les activitats esportives marítimes.

ImprimirVISITA L'MMB