• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Visita l'MMB  > El nou MMB


Les Drassanes Reials de Barcelona restaurades van obrir les seves portes a la ciutadania el 16 de febrer de 2013 i durant un període limitat es podran gaudir les Grans Naus amb un aspecte del tot inusual: buides. Només hi haurà algunes de les embarcacions de la col·lecció permanent del museu, com ara la Galera Reial, la barca República, el llagut Jean et Marie, entre d’altres. Puntualment també s’hi podran veure exposicions temporals de temàtica marítima.

La reforma de l’exposició permanent del museu s’ha plantejat paral·lelament a la reforma de l’edifici. La concepció de la nova mostra, adjudicada als estudis AV62 i Bopbaa, se centrarà en la relació entre l’home i el mar. Incorporarà elements que facilitin el diàleg interactiu, l’experiència vivencial i el coneixement transversal de la cultura i la història marítima a partir de disciplines com són la música, la gastronomia, etc.

Els tres elements vertebradors del projecte són PORTA-PONT-PORT. Elements conceptuals, però alhora materials, que guiaran el visitant i serviran de fil conductor al llarg de l’exposició. Porta perquè es proposa una nova entrada al museu per mar: per les naus adjacents al Portal de la Pau, situades a la cantonada entre l’Avinguda Drassanes i el passeig Josep Carner. El Pont fa referència a la passarel·la que permet l’accés a una visió elevada de la Galera Reial, que s’ampliarà per arribar a l’altre extrem de les drassanes, permetent una perspectiva global de l’espai i l’accés a zones fins ara restringides, com els jardins del Baluard, el camí de ronda, i la vista de l’únic vestigi de la muralla medieval de la ciutat, del segle XV.

La zona designada Port és l’espai d’exposició de la col·lecció. Serà un centre d’interpretació de la relació de les persones amb el mar on confluiran la història, la ciència, la tècnica, l’etnologia i l’art. S’hi descobrirà com es construeixen els vaixells; que el port és un territori de frontera; que el litoral canvia i es fa servir de formes molt diverses; viatges i descobertes; conflictes al mar; el treball i la vida a bord dels vaixells, entre d’altres.

El discurs expositiu s’articularà mitjançant un sistema de boies i de xarxes. La boia es divisa de lluny i permet l’amarratge; la xarxa recull la pesca. Als àmbits del museu, les boies aproximaran al visitant a la temàtica tractada i les xarxes oferiran el material necessari per entendre-la i gaudir-la.

Finalitzar les obres de restauració de l’edifici ha estat el pas definitiu per fer el nou Museu Marítim de Barcelona possible. Les Drassanes Reials, la construcció naval de major magnitud entre les conservades, acolliran algunes de les embarcacions que s’hi han construït i que ara formen part del patrimoni marítim català i mundial. 


VISITA L'MMB