Tresors

Us proposem una selecció d’objectes i documents destacats pel seu interès històric, la seva raresa o el seu valor estètic. Us poden donar una idea general del contingut dels fons del museu. Però no oblideu que, darrera d’aquest menú, n’hi ha molt més, milers d’artefactes i documents que podeu conèixer utilitzant el nostre cercador i altres recursos.

Les col·leccions del Museu Marítim són molt riques i variades. Hi podeu trobar des d’un vaixell que encara navega fins a un segell de correus, des d’una màquina de vapor fins a un pergamí del segle XIV. Hi podeu trobar patrimoni moble (pintura, escultura, instruments de navegació, models d’embarcacions), en destaquem les més de 50 embarcacions històriques que representen el món de la navegació, la pesca o l’esport. Algunes d’elles naveguen i participen en tot tipus d’activitats. També formen part de les col·leccions els fons de cartografia, de fotografia i l’arxiu històric documental.

Us convidem a fer un passeig per algunes de les peces clau dels fons del museu, agrupades en dotze categories per facilitar-vos la navegació.

Retrat del vapor Miguel M. de Pinillos, de Josep Pineda Guerra

Retrats de vaixells

Aquest vapor va ser construït a les drassanes J. Laing a Sunderland (Anglaterra) per encàrrec dels naviliers Pinillos, que el varen rebre el 1885. Tenia 109 metres d’eslora, 13,79 metres de mànega i 9,43 metres de puntal, i una capacitat total de 2.999 tones. Estava destinat originalment a la línia del Carib, i va navegar durant més de 30 anys sense gaires incidències. Això no obstant, després de la Gran Guerra (i d’estar una temporada amarrat a port) la naviliera Pinillos el va vendre a la naviliera basca Abrizqueta y Compañía, que el van batejar com a Juan Abrizqueta, nom amb el qual navegar durant tres anys fins que fou desballestat el 1923.