El Museu Marítim i el seu compromís amb la igualtat de gènere

L'MMB publica el II Pla d'Igualtat de gènere, i és un dels pocs museus en assolir aquesta fita.

Información Práctica

El Museu Marítim ha publicat el II Pla d’igualtat entre dones i homes, d’aquesta manera, referma el seu compromís envers  la igualtat de gènere, i com a institució, compleix amb la normativa legal vigent.

L’aprovació del  II Pla d’Igualtat de l’MMB representa un pas més de la institució amb el compromís amb la igualtat de gènere, no només centrat en l’equip que hi treballa, sinó amb el propòsit d’anar més enllà. El seu compromís amb els principis d’igualtat entre dones i homes, empeny a visibilitzar el paper de la dona en el mar. Al mar, les dones han constituït i constitueixen un valor afegit per a tota la comunitat marítima, però històricament ha estat invisibilitzat. L’MMB treballa en aquest aspecte introduint millores, com nous elements en la museografia, canvis de discurs en les exposicions per introduir diferents punts de vista, i activitats per visibilitzar el paper de la dona en el mar.
 
El II Pla d’Igualtat entre dones i homes, juntament amb  la Política en matèria d’igualtat de gènere, són documents que es poden consultar a la web de l’MMB.  

Amb la línia de fomentar la igualtat i la visibilitat de la dona, especialment en el mar,  el Museu Marítim ha organitzat les següents activitats:

      • Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dona.
      • Dones mar endins. Fils i nusos d’un relat invisible
      • Dones que trenquen ones: la Copa Amèrica com a somni. 
      • Club de lectura: La isla de las mujeres del mar de Lisa See
    •  
    • Descarrega la nota de premsa completa