Observadors del mar- Microplastics watchers

Microplàstics. Escola Brasil. Platja Bogatell

Microplastic Watchers és una proposta educativa del Museu Marítim de Barcelona, L’Institut de Ciències del Mar-CSIC i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes-CSI, que estudia la presència de microplàstics a les nostres platges i que permet treballar per projectes basat en la indagació.

Per més informació

CONTACTE
Àrea d’Educació i Activitats
Tel. 93 342 99 20 (Ext. 2156)
educacio@mmb.cat

A QUI VA ADREÇAT
Alumnes de cicle superior d’educació primària i d’educació secundària.

Per desenvolupar el projecte, es facilita una guia didàctica dissenyada perquè els centres puguin treballar de manera autònoma a partir d’un procés d’indagació. Aquest es fonamenta en l’anàlisi de diferents mostres de sorra que es recolliran en una sortida a la platja.

La guia proposa diverses activitats pautades per organitzar una recerca científica a l’aula, tot seguint les etapes pròpies del cicle d’indagació. També es facilita un protocol científic de mostreig que permetrà la reproductibilitat i comparació de l’estudi amb el d’altres centres.

 El coneixement generat a partir del treball científic pot donar peu a desenvolupar  activitats relacionades amb diferents àrees del currículum de forma transversal: història i geografia, tecnologia, arts, matemàtiques, llengües…

Per complementar la recerca amb altres activitats es presenta també un apartat amb propostes educatives interdisciplinàries.

Posa-ho en pràctica amb el teu alumnat!

Accedeix a la guia docent