Efemèrides marítimes

  • Arxiu
  • 14.11.2014
Avui fa 127 anys de la publicació del Reglament aprovat per Reial Ordre del Ministeri d’Ultramar: “Reglamento de pasaje y del orden y régimen interior de los vapores”. En els seus capítols s’inclou el reglament dels passatges, dels equipatges, dels passatgers i els reglaments específics per a la manutenció dels passatgers de 1ª, 2ª i 3ª classe.



A l’Arxiu General del Museu Marítim de Barcelona podeu consultar aquest document del Fons de la Cia. Trasatlántica, que conté una part de la documentació generada per la companyia naviliera fundada per Antonio López, Marquès de Comillas, anomenada Antonio López & Cia, així com de la seva successora, La Compañía Trasatlántica Española, S.A., creada l’any 1881. 

Aquesta empresa va assolir un paper preponderant en el transport de les tropes cap a les colònies antillanes de Cuba i Puerto Rico i també cap a les Filipines.

A principis del segle XX va destacar en el transport de passatgers emigrants, però a partir dels anys 30 va començar las seva davallada quan hagué de competir amb el transport aeri.


L’any 1978 va ser nacionalitzada per l’Institut Nacional d’Indústria i, després d’un procés de privatització, es va incorporar com a Compañía Trasatlántica Española al Grupo Odiel, amb seu a Madrid.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí