III Jornada de fotografia a museus, arxius i biblioteques

  • Foto de mar
  • 05.10.2015
El proper 4 de novembre el Museu Marítim de Barcelona celebrarà la III Jornadade fotografia a museus, arxius i biblioteques.



Enguany està dedicada a la laboriosa tasca de documentació de les col·leccions fotogràfiques, especialment, als vocabularis utilitzats per a descriure els fons patrimonials que custodiem. Una feina poc visible però que permet una eficàcia en les cerques per part dels usuaris. En aquesta ocasió, el Grup de Fotografia a museus i arxius, presenta un tesaurus sobre procediments i degradacions de la fotografia. Una eina descriptiva creada per a que les institucions que conserven i descriuen fotografia (museus, biblioteques, arxius, galeries d’art, etc) la puguin incorporar en la documentació dels seus fons (bases de dades) i/o mitjans de difusió (cartel·les en exposicions, publicacions, etc) davant la constant demanda de consultes des de qualsevol racó del Planeta.

Foto: JL Biel

El Grup de fotografia a museus i arxius es va crear fa 4 anys, fruit de la necessitat imperiosa en treballar en qüestions que afecten a la gestió de la documentació de la fotografia i que requerien d’unes actuacions que no s’allarguessin més en el temps i que fossin útils per a tota la comunitat

  • En una segona fase de treball (2014-2015) hem estat treballant en els vocabularis que es presentaran durant la Jornada del dia 4 de novembre,  amb el recolzament del Servei de Suport Tècnic i Inventari Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. 

Avancem que es tracta de 333 termes sobre procediments i degradacions de la foto que es posaran al servei d’entitats i de tothom que les vulgui incorporar. A més, també es presentaran unes iniciatives per part d’algunes institucions que treballen en la difusió de fons fotogràfics, que en la Jornada estaran centrades en la problemàtica dels vocabularis.

Podeu consultar el programa de la jornada en aquest enllaç i fer les inscripcions entrant en la pàgina web del Museu. Les places són limitades.


Post escrit per Silvia Dahl. Conservadora.
Arxiu Fotogràfic Museu Marítim de Barcelona
Enllaços relacionats:
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí