Fins sempre, Lotte Hass!

  • Foto de mar
  • 22.01.2015

Nuestra sirena nos ha dejado. Ella abrió las puertas del océano para todas aquellas mujeres que se atreviesen a seguirla. Y cada día son más las que siguen el rastro que marcó en las aguas con aquellas preciosas aletas que le confeccionó el Dr. Schaeffer. Hans y Lotte vuelven a reunirse en el abismo azul. (Enrique Dauner)
 



Lotte Hass (Foto: Hans Hass Institute)



Amb aquest bonic recordatori que l’expert fotògraf submarí Enrique Dauner ha dedicat a Lotte Hass,  volem compartir el comunicat de Michael Jung del Hans Hass Institute (que ens ha facilitat Andrés Clarós i ens ha traduït de l’alemany Enrique Dauner),  referent a la notícia de la mort de la companya d’immersions de Hans Hass: Lotte.
El seu record segueix viu en la mostra Càmeres submarines. El repte de fotografiar sota l’aigua, fins el proper 12 d’abril, al Museu Marítim de Barcelona, on es poden contemplar algunes de les càmeres i fotografies de la glamourosa i intrèpida parella Hans i Lotte Hass.
 
Hans i Lotte Hass (Foto: Hans Hass Institute)

Comunicat de Michael Jung en espanyol i en català:
Sentimos tener que dar la triste noticia de que el pasado miércoles, día 14 de enero de 2015, falleció Lotte Hass a la edad de 87 años y después de una vida muy feliz y llena de las más variadas vivencias. 

Lotte fue la primera mujer que buceó con un equipo de buceo autónomo, rompiendo así la hegemonía masculina en ese campo. Tuvo que superar muchos obstáculos hasta lograr convertirse primero en modelo subacuática y después en fotógrafo submarina, tanto en el plano deportivo como en el profesional, abriendo así el mundo del buceo al sexo femenino e incluyendo su nombre por derecho propio en la historia del buceo. En la década de los 50 alcanzó un gran renombre gracias a las películas de su marido Hans Hass en las que ella aparecía en unas espectaculares secuencias  buceando rodeada de tiburones. Era tan valiente bajo el agua como abierta y expresiva fuera de ella. Al retirarse de la vida pública se convirtió en la principal asesora de su marido así como en su inseparable compañera en una feliz relación que se prolongaría durante 62 años.

La película “Ein Mädchen auf dem Meeresgrund” (= Una chica en el fondo del mar), producida por la ZDF/ORF en 2011 y protagonizada por Yvonne Catterfeld, es un homenaje a su persona y a los importantes logros que consiguió a lo largo de su vida.

Los que deseen conmemorar el valor de Lotte Hass como pionera en el mundo submarino pueden hacerlo apoyando a la organización SHARKPROJECT, dedicada a combatir la destrucción de los mares y a evitar la extinción de los tiburones.
 
Para más información y donativos:  http://www.sharkproject.org
También se puede enviar un pésame a:  www.hans-hass.org<http://www.hans-hass.org>
 
 
————————–

Sentim haver de donar la trista notícia que dimecres passat , dia 14 de gener de 2015, va morir Lotte Hass a l’edat de 87 anys i després d’una vida molt feliç i plena de les més variades vivències.
Lotte va ser la primera dona que va fer immersió amb un equip de busseig autònom, trencant així l’hegemonia masculina en aquest camp. Va haver de superar molts obstacles fins a aconseguir convertir-se, primer en model subaquàtica i després a fotògraf submarina, tant en el terreny esportiu com en el professional, obrint així el món del busseig al sexe femení i incloent el seu nom per dret propi en la història del busseig. A la dècada dels 50 va aconseguir un gran renom gràcies a les pel·lícules del seu marit Hans Hass en què ella apareixia en unes espectaculars seqüències bussejant envoltada de taurons. Era tan valent sota l’aigua com oberta i expressiva fora d’ella. En retirar-se de la vida pública es va convertir en la principal assessora del seu marit així com en la seva inseparable companya en una feliç relació que es perllongaria durant 62 anys.

La pel·lícula ” Ein Mädchen auf dem Meeresgrund ” ( = Una noia al fons del mar ) , produïda per la ZDF / ORF el 2011 i protagonitzada per Yvonne Catterfeld, és un homenatge a la seva persona i als importants èxits que va aconseguir al llarg de la seva vida .

Els que vulguin commemorar el valor de Lotte Hass com a pionera en el món submarí poden fer-ho donant suport a l’organització SHARKPROJECT, dedicada a combatre la destrucció dels mars i a evitar l’extinció dels taurons.

Per a més informació i donatius : http://www.sharkproject.org.
També es pot enviar un missatge de condol a: www.hans-hass.org<http://www.hans-hass.org

 
Lotte subjectant una Rolleimarin (Col·lecció A. Clarós)



FINS SEMPRE LOTTE!

 

 

 

 



  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí