Noves adquisicions 2014

  • Foto de mar
  • 22.05.2014
Entre les adquisicions d’aquests últims mesos de 2014, destaquem les següents adquisicions de l’Arxiu Fotogràfic:


http://es.pinterest.com/pin/352547477053174405/
Autor: X. Agramont Cruanyes

 


El fotògraf Jordi Maseras ens fa una nova donació. En aquesta ocasió, prop de 2000 fotografies (còpies en paper, negatius i diapositives) sobre nàutica esportiva, de característiques similars al conjunt de fotografies que ens va donar l’any 2013: retrats de personatges vinculats a la federació de vela, regatistes, construcció naval, etc dels anys 1970 a 1990, aproximadament. Una part de la col·lecció és obra pròpia i l’altre pertany a altres fotògrafs professionals que també treballaven per a revistes de nàutica del país. Cal destacar i agrair que el Sr. Maseras ens està ajudant a identificar els personatges i elements que apareixen en les fotografies. Una tasca, sens dubte, molt valuosa que dona encara més valor al material fotogràfic.





Autor: William Peyne





Autor: William Peyne

 

La senyora Rosa Vila fa donació de dues fotografies del vaixell “San Salvador” (ex classe “Liberty”, i també dona còpia digital d’una col·lecció de 25 fotografies realitzades pel seu marit, capità de la Marina Mercant, durant els seus viatges a bord de diversos vaixells mercants (anys 1970/1980). Les imatges mostren les operacions d’estiba de sacs de cotó, llana, arròs, etc, en les bodegues de vaixells atracats en diversos ports del món. És interessant la informació manuscrita feta pel propi capità en el revers de les fotografies, en la que explica algunes anècdotes i detalls de les operacions de càrrega i descàrrega.


Motonau “San Salvador” (ex Liberty)



Descàrrega de sacs en bodega. Any 1971
Revers de la mateixa fotografia amb anotacions del capità.



El senyors Jaume Cifré, Jordi Montoro, Manuel Garcia, Vicente Sanahuja i Xavier Agramont Cruanyes, col·laboradors des de fa anys de l’ArxiuFotogràfic, han fet donació durant aquests primers mesos de l’any de fotografies de diverses temàtiques. De fet, formen part d’un grup més ampli devoluntaris-col·laboradors, que cada any ajuden a enriquir les nostres col·leccions. A final d’any fem un document que recull la seva aportació en el decurs de l’any, però, no obstant, avancem en aquest post algunes d’aquestes fotografies.



Corbeta “Paolina” (donació Jaume Cifré)



Emigrants a Argentina (donació Jaume Cifré)




Banys Sant Sebastià, Barcelona 1935 (donació Jordi Montoro)



Submarí al port de Vinaròs. Autor Manuel Garcia Garcia, 2013

El nostre agraïment a totes les persones i entitats que estan ajudant a enriquir el patrimoni fotogràfic del Museu Marítim, format per fotografies generades per la pròpia institució, o bé provinents de mans de particulars, fotògrafs o empreses.
Post escrit per Silvia Dahl- Arxiu Fotogràfic-
Àrea de col·leccions i coneixement del Museu Marítim de Barcelona

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí