Fotografies de les Drassanes Reials

  • Foto de mar
  • 10.01.2014

Bon any nou! En aquest primer post del nou any 2014 us convidem a entrar a Flickr per a fer un recorregut visual per les Drassanes Reials de Barcelona a través d’una petita selecció de fotografies sobre els seus darrers 100 anys d’història. Com que aquest edifici es caracteritza per una “exquisida complexitat” en els seus usos i etapes constructives, hem cregut més convenient agrupar les fotografies en 7 àlbums d’acord als seus espais més singulars:  els jardins del Museu, la Botiga de la Generalitat, les Naus de la Generalitat, les Naus de les Drassanes, la Sala Marquès de Comillas, els murs exteriors i unes vistes aèries. La mera contemplació ens aporta una estona lúdica i estríctament fotogràfica, però si volem que la visualització aboqui a un major coneixement i contextualització, us recomanem la lectura del llibre Les Drassanes Reials de Barcelona, editat per Efadós, que es va presentar el passat mes de novembre en aquest Museu. Algunes de les imatges de Flickr estan reproduïdes en aquesta publicació.

Foto: Jordi Play 2006



A l’Arxiu Fotogràfic conservem una interessant col·lecció que anem ampliant a mida que incorporem nous materials, bàsicament per donació. Sobre els primers temps de la fotografia, que coincideixen amb els últims anys de la Mestrança i Parc d’Artilleria (segona meitat del XIX i inicis del XX) disposem de menys material, per això sempre agraïm molt les donacions! 

Ens agrada molt compartir amb vosaltres un dels nostres “tresors” més apreciats, les Drassanes Reials, patrimoni de tots, amb el desig que gaudiu de les seves instantànies fotogràfiques i de que us animeu a compartir-les entre els vostres circuits socials. 



Grada Major. Foto: Rafael Pomés 1962


Naus de Drassanes. Foto: Jose Biel 2010




Naus de les Drassanes. Foto: Jose Biel 2013



Post escrit per Silvia Dahl- Arxiu Fotogràfic-

Àrea de col·leccions i coneixement del Museu Marítim de Barcelona

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí