X Certamen Internacional de Fotografía sobre Patrimonio Industrial”

  • Foto de mar
  • 03.07.2013

En el marc de les XV Jornadas Internacionales de Patrimonio Industrial, l’Asociación de Arqueología Industrial “Máximo Fuertes Acevedo” INCUNA, convoca i organitza el “X Certamen Internacional de Fotografía sobre Patrimonio Industrial” que aquest any tindrà com a tema central el patrimoni marítim, fluvial i pesquer, vinculat a les citades Jornades que se celebren aquest mateix any, del 25 al 28 de setembre de 2013 a Gijón.

Tal i com ens comunica la pròpia organització, l’objectiu de la convocatòria és “difondre, valorar i  projectar les imatges d’ un patrimoni industrial en un context paisatgístic i territorial concret amb valors culturals, naturals, històrics, tècnics que hem de preservar per a generacions futures“.
La participació al Certamen està oberta a tothom, sense restriccions, per tant, poden concursar tant fotògrafs/as professionals com aficionats.  A les bases del concurs trobareu tots els requeriments que necessiteu per a participar-hi. Podeu enviar les vostres fotografies fins al  30 de agost.

S’editarà un catàleg amb les obres seleccionades i es faran exposicions en diferents indrets.

Volem recordar que les Drassanes Reials de Barcelona, seu que acull el Museu Marítim de Barcelona, és un edifici de tipus industrial, ja que en ell es construïen vaixells i per tant, tenia una utilitat funcional. És per aquest motiu que des de l’Arxiu Fotogràfic del Museu volem contribuir a fer difusió de la fotografia del patrimoni industrial de caire marítim. Una part de l’important fons de l’Arxiu fa referència, precisament, a aquest edifici industrial únic per les seves característiques i dimensions: les Drassanes. Al nostre compte de Flickr podeu trobar una selecció de fotografies que ens mostren l’evolució arquitectònica d’aquest indret singular. Actualment, estem treballant en l’elaboració d’una publicació sobre els últims estudis que s’han portat a terme i que inclou material fotogràfic inèdit.


Nau central de les Drassanes Reials. ca. 1953. Postius.
Foto publicada a “Històries de mar. Les col·leccions fotogràfiques del Museu Marítim de Barcelona”, de Silvia Dahl



Post escrit per Dolors Bernal- Centre de Documentació Marítima del MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí