Les Drassanes Reials restaurades, en imatges

  • Foto de mar
  • 28.02.2013

Interior de les Drassanes Reials ja restaurades. MMB. Autor: Albert Ventosa.

Després de més de 25 anys d’intervencions portades a terme a les Drassanes Reials, per a la conservació i rehabilitació de l’edifici, el passat 16 de febrer van obrir de nou les seves portes al públic.
El conjunt arquitectònic de les Drassanes Reials és un dels conjunts arquitectònics i urbanístics marítims més singulars i destacats, declarat Patrimoni Històric, Artístic i Científic de la Generalitat de Catalunya l’any 1937, i Monument Historicoartístic per decret del Consell de Ministres del Govern espanyol l’any 1976.
Aquesta última intervenció de l’edifici, ha estat la més cabdal, tant per les dimensions, ha afectat a 9.000 m², dels 19.000 totals de la seva superfície, com pel descobriment de nous fonaments que han permet conèixer que hi va haver un edifici previ a l’actual de les mateixes característiques, del S.XIII, uns metres més avançat a la mar. També s’han descobert les restes d’una necròpolis romana de gran rellevància històrica per la ciutat de Barcelona. Tot això permet ha estat una oportunitat única per a aprofundir en la recerca i investigació històrica de l’edifici, una tasca que ja es portava a terme des del Centre de Documentació Marítima dins el programa de recerca “Drassanes Reials de Barcelona”.



Imatge de la nova sala de reserva de col·leccions. MMB.  Autor: Albert Ventosa



Ara, amb aquesta reforma, el Centre de Documentació Marítima disposarà d’un nou espai, una nova biblioteca i unes noves sales de reserva per a les seves col·leccions. L’arxiu fotogràfic del Museu disposarà de dues sales de reserva, que compleixen tots els requisits per a la conservació del material fotogràfic, una per a fotografies en blanc i negre i una altra per a fotografies en color.
A continuació us mostrarem un seguit de fotografies que es van fer, dins un reportatge fotogràfic més ampli visible des del nostre compte de flickr, sobre les Drassanes restaurades. Ben segur que en un futur proper podrem completar aquestes fotografies amb unes vistes de la nova exposició permanent del Museu, que està previst que s’inauguri cap a finals del 2014: un nou museu que vol ser referent cultural a nivell internacional.



Imatge del Portal de Santa Madrona il·luminat per a la inauguració de les Drassanes Reials. MMB.
Autor: Albert Ventosa.

Post escrit per Dolors Bernal- Centre de Documentació Marítima del MMB



  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí