Col·lecció M. Galilea: retratista de vaixells

  • Foto de mar
  • 08.01.2013
Una part de la col·lecció Manuel Galilea Palau està disponible per a tots aquells usuaris interessats en consultar i estudiar els retrats de vaixells mercants i de passatge al port de Barcelona durant els anys 1950 a 1960. Consta de quasi 3.000 negatius B/N, sobre suport acetat de format mig. La catalogació es va dur a terme l’any 2009 i, recentment, hem acabat el procés de digitalització que hem confiat al fotògraf Pep Parer, especialitzat en la conservació i digitalització de procediments antics.
Manuel Galilea Palau pertany a una generació de retratistes de vaixells dels anys de Postguerra. Malgrat que el seu ofici no pertanyia a l’àmbit de la fotografia, tenia molta afició i passió per la fotografia de vaixells, cosa que el va fer productor de milers de fotografies. Amb els anys va tenir una clientela entre particulars i entre alguna naviliera, com la Compañía Trasatlántica Española.
La seva trajectòria fotogràfica està poc estudiada, per això us animem a que vingueu a consultar aquesta col·lecció i a estudiar l’obra d’aquest autor. I, si teniu alguna informació que ens ajudi a documentar la seva producció, agrairem el vostre ajut.



Foto: M. Galilea Palau

Post escrit per Silvia Dahl- Arxiu Fotogràfic

Centre de Documentació de l’MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí