Presentació de l’Associació Fotoconnexió

  • Foto de mar
  • 13.07.2012




Autor: Pep Parer. Reunió de l’Associació cultural Fotoconnexió



El passat 11 de juliol l’Associació cultural Fotoconnexió va fer la primera reunió informativa dirigida als socis, col·laboradors i altres persones properes a l’entitat.
L’acte va tenir lloc en un espai privilegiat, el Cercle Artístic de Sant Lluc (Barcelona), envoltats per un ambient entranyable en el que s’encomanava la il·lusió per un projecte en el qual la fotografia era el nexe d’unió.

Els membres que integren aquest grup són experts professionals i aficionats del món de la fotografia, i tenen una gran dosi d’inquietud per a establir ponts d’unió entre els que estimen, tenen preocupació o senten curiositat per la fotografia. Durant la presentació, ens van explicar que la finalitat de l’entitat rau en conservar, investigar i difondre la fotografia i l’audiovisual, i que això es materialitzaria en treballs diversos com publicacions, exposicions, tallers, cursos, xerrades, assessorament, entre altres actuacions. Tanmateix van presentar dos projectes en els quals ja estan treballant: el taller “Fotos en conserva”, que donarà unes pautes d’actuació envers les fotografies que tots conservem a casa i volem que visquin molts anys; i la campanya de sensibilització i salvaguarda de l’estudi fotogràfic “El Daguerre de Sants”, que encara està en actiu.

Fotoconnexio ofereix servei d’assessorament i un millor coneixement sobre la fotografia per part d’uns professionals que han demostrat durant anys un bagatge carregat d’experiència i bona feina. Els museus i arxius que custodiem fotografies hem de valorar iniciatives com aquestes ja que el fet que s’hagin unit en aquest projecte, permetrà resoldre i ajudar a que tinguem un lloc de referència al qual dirigir-nos quan cerquem solucionar problemes o noves fórmules sobre la fotografia i la seva gestió.

Sens dubte, en aquests temps tan incerts i necessitats d’optimisme, iniciatives com aquesta són una bona notícia. La fotografia requereix d’uns espais de reflexió i posta en valor per part dels professionals del sector i de la societat en general. L’alternativa a construir sobre el que sembla que se’ns està ensorrant és una aposta valent i generosa. Reinventar-se i buscar nous camins de treball és el que ara toca.

Desitgem que aquest projecte tingui una llarga vida que, segur, compartirem en algun moment.

Post escrit per Silvia Dahl- Arxiu Fotogràfic del MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí