Nou curs d’Introducció a la fotografia en el medi marí

  • Foto de mar
  • 09.07.2012
El Museu Marítim de Barcelona organitza, del 28 al 30 de setembre i el 7 d’octubre de 2012, una nova edició del curs Instantànies de mar: Introducció a la fotografia en el medi marí, adreçat a les persones que volen aprendre i millorar la tècnica de la fotografia a bord d’una embarcació.
L’objectiu serà conèixer les possibilitats que ofereix un equip fotogràfic al mar: Tècniques i composició de la imatge, mesures de seguretat a bord i processament i selecció de les instantànies de mar.
El curs l’imparteix novament Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica esportiva i d’esbarjo i professor de fotografia, i es desenvolupa tant als espais del Museu, per a les classes teòriques, com a bord del pailebot Santa Eulàlia, per als exercicis pràctics al mar.
Per a aquest curs no són necessaris coneixements previs de fotografia ni de navegació.
Dates: 28, 29 i 30 de gener i 7 d’octubre de 2012
Preu: 120€ (IVA inclòs)
Lloc: Museu Marítim i pailebot Santa Eulàlia
Inscripcions: Al web del Museu Marítim. Places limitades
Programa del curs:
 

Divendres, 28 de setembre, de 18 a 21h
Benvinguts al mar! Introducció a la fotografia i el seu valor com a document històric. Composició d’una imatge, concepte d’equilibri, harmonia, enquadrament en fotografia de mar. Aplicació de les regles de composició en la fotografia de mar.
Dissabte, 29 de setembre, de 9.30 a 12.30h
Aprèn a veure! Dificultats del medi marí. Visionat de les imatges. Processament d’imatges digitals.
Diumenge, 30 de setembre, de 9.30 a 12.30h
Sortida a mar a bord del Pailebot Santa Eulàlia.  Comportament a bord. Control de situacions de llum. Anàlisi de riscos. Exercicis de composició. 
Diumenge, 7 de febrer, de 9.30 a 12.30h
Anàlisi conclusions.  Anàlisi de les imatges obtingudes durant la sortida a mar. Selecció de les millors imatges. Conclusions.



Requisits: l’alumne haurà de portar la seva càmera fotogràfica (compacta o reflex)
Si voleu veure algunes de les fotografies fetes pels participants de l’edició anterior del mateix curs, podeu anar a l’àlbum monogràfic creat al Flickr: imatges fetes pels participants
Si esteu interessats en rebre informació sobre les activitats i cursos desenvolupats per l’Arxiu Fotogràfic del Museu, podeu adreçar-vos, per correu electrònic, a la Sílvia Dahl
Per a poder desenvolupar aquest Curs hem comptat amb la col•laboració de la Federació Catalana de Vela i de Casanova Fotografia.
Post escrit per Dolors Bernal- Centre de Documentació del MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí