VIII Encuentros de Centros de Documentación de Arte Contemporáneo.

  • Arxiu
  • 27.10.2016
Els dies 19 i 20 d’octubre l’Arxiu General del Museu Marítim de Barcelona va assistir als VIII Encuentros de Centros de Documentación de Arte Contemporáneo: Datos abiertos vinculados y gestión integral de la información en los centros patrimoniales, que van tenir lloc a l’auditori del Centro-Museo Vasco de Arte Contemporáneo de Vitoria.

 
Gràcies a la invitació d’Artium, organitzadora de l’esdeveniment, vam poder aportar el nostre gra de sorra al debat i la reflexió amb la ponència de Pilar Cuerva, responsable de l’Arxiu General de l’MMB: “De la gestión de la información a la consulta integrada en los museos”, on explicàvem la nostra experiència institucional al Museu Marítim de Barcelona.
 
Aquestes jornades eren una bona excusa per intercanviar experiències i debatre sobre les tecnologies de web semàntica, les dades obertes enllaçades i la gestió de la informació des de el punt de vista de les organitzacions culturals.
Les jornades van obrir amb la ponència d’Elena Roseras Carcedo,  responsable de Biblioteca y Documentación de Artium, sobre la “Gestión del repositorio de actividades y del archivo fotográfico de Artium”. Aquest primer dia també va servir per conèixer les experiències d’altres centres patrimonials de referència com són La Fundación Sancho el Sabio, el Museo del Prado i el Museu Nacional Centro de Arte Reina Sofía.
La tarda va ser el moment per reflexionar sobre les dades a la web amb les ponències de dos centres universitaris com el Ontology Engineering Group de la Universidad Politécnica de Madrid i la Facultad de Comunicación y Documentación de la Universitat de Múrcia.
La segona jornada va tenir un inici amb tres ponències sobre les dades enllaçades de la mà de Lizzy Jongma, responsable del Projecte ITC, Ricardo Santos Muñoz, de la Biblioteca Nacional de España, i Eero Hyvönen, Universitat de Aalto, Finlàndia.
Les últimes presentacions van servir per mostrar-nos noves formes de difondre el patrimoni a partir de sistemes d’open linkend data en la web. El debat final tancava unes jornades molt interessants que van servir per reflexionar sobre el present i futur de les dades enllaçades en les organitzacions patrimonials.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí