L’Expositor a casa vostra
- Biblioteca
- 03.07.2012
Us mostrem uns quants llibres arribats recentment a la Biblioteca:
- Griffaton, Marie-Laure (coord.). Sur les traces du commerce maritime en mer du Nord du XVIe au XVIIIe.
La història del comerç marítim al Mar del Nord del segle XVI al XVIII documentada a través de l’estudi de diverses troballes arqueològiques submarines. - Busquets Vilanova, Camil; Porto Saavedra, Xoán; Sánchez García, Javier. LHD La máxima proyección estratégica : de las lanchas K al BPE Juan Carlos I.
L’evolució històrica de les unitats de desembarcament, dels dels mitjans amfibis medievals, on es transportaven fins i tot cavalls per a les croades, com les tarides, fins a l’espectacular i enorme vaixell de guerra Juan Carlos I construït per Navantia que il·lustra la coberta del llibre i al qual es dedica gran part de l’obra. - Fondevila Silva, Pedro. Diccionario español de la lengua franca marinera mediterránea.
Diccionari que recull, per primera vegada, els mots de l’anomenada llengua o parla marinera que durant l’edat moderna s’usava a la Mediterrània entre la gent de mar. Obra de referència que ajuda a entendre el que va significar aquesta parla franca -avui pràcticament extingida- com a vehicle de comunicació entre els pobles costaners mediterranis. - Pardo San Gil, Juan. Euzkadiko gudontzidia iruditan = Album de la Marina de Guerra Auxiliar de Euzkadi (1936-1939).
La història de la marina de guerra auxiliar a Euskadi que es va crear per ajudar l’armada republicana en la protecció del tràfic marítim i l’activitat pesquera de la costa basca durant la guerra civil espanyola. - Pujol Hamelink, Marcel. La Construcció naval a la Corona d’Aragó : Catalunya (segles XIII-XV).
Primer estudi de síntesi de la construcció naval a Catalunya durant l’edat mitjana. L’estudi s’ha elaborat a partir de fonts iconogràfiques, escrites i arqueològiques. Interessant, per exemple, el que explica sobre la mal anomenada Coca de Mataró. - García Martínez, José Ramón; Castroviejo Vicente, Cristino; Anca Alamillo, Alejandro. Los Dreadnoughts Clase España.
La història d’aquests tres tipus de cuirassats construïts a Espanya seguint el programa, de principis del segle XX, de foment de la indústria naval l’objectiu del qual consistia en actualitzar i potenciar el poder i la indústria de construcció naval espanyola. - Burillo, Lluís. Cómo nació el Salon Náutico Internacional de Barcelona : hechos y acontecimientos rememorados por Eusebi Marsal i Caldés.
Luis Burillo entrevista a Eusebi Marsal, president de l’empresa La Industrial Velera Marsal. La seva empresa, gairebé centenària, és l’única que ha participat en totes les edicions del Saló Nàutic Internacional de Barcelona. A través de les seves respostes coneixerem com van ser els primers anys del Saló. - Marsal i Caldés, Eusebi. Les Drassanes que he conegut.
L’autor explica la seva relació professional amb quatre drassanes catalanes a més de citar totes les que ha conegut. - Mateos Rusillo, Santos M. (Santos Miguel). Manual de comunicación para museos y atractivos patrimoniales.
Estratègies, tècniques i suports comunicatius que es poden usar per promocionar i posicionar un museu.
Trobareu més informació consultant el catàleg de la Biblioteca.
TAMBÉ ET POT AGRADAR...
-
Biblioteca 20.07.2022
NOVETATS DE JULIOL (paradisos, donacions, receptes i un homenatge)
-
Biblioteca 22.06.2022
Novetats
-
Biblioteca 24.07.2020
BIBLIOTECA DEL MARÍTIM, LLIBRES ACABATS D’ARRIBAR. I SI ELS ESTRENES TU?
-
Biblioteca 11.10.2017
Real Colegio Naútico de San Telmo de Málaga
-
Biblioteca 09.07.2015
L’Expositor de novetats a casa vostra
-
Biblioteca 09.04.2015
Recomanacions marítimes per Sant Jordi
-
Biblioteca 16.02.2015
Novetats. Adquisicions per a tots els gustos
-
Biblioteca 04.02.2015
Cruceros españoles, un viatge al passat
-
Biblioteca 18.11.2014
En mar i en terra: només allò que es conta és allò que viu
-
Biblioteca 27.06.2014
Què hi ha de nou? Per exemple, donacions
-
Biblioteca 04.06.2014
La corbeta La Belle
-
Biblioteca 17.02.2014
Què us ha arribat, què hi ha de nou a la Biblioteca del Museu Marítim?
-
segueix-nos
-
web mmb