Revistes del mes de febrer

  • Biblioteca
  • 04.03.2013
Aquests són els sumaris de les revistes que han arribat a la Biblioteca del Museu Marítim durant el mes de febrer.
Destaquem els articles o revistes:

  • Sail away from it all. Classic Boat. No. 296 (February 2013)
    Guia de xàrters de vaixells clàssics agrupat per preus, des de menys de 50 lliures -un creuer per les illes sueques fins a més de 150 un creuer a l’Antàrtida des d’Ushuaia. Un munt d’alternatives variades i molt engrescadores.
  • Man on the river. Classic Boat. No. 296 (February 2013) i 297 (March 2013)
    Viatge de Londres a Istambul en un dinghy de 19ft navegant per rius i canals europeus. Article en dues parts. Més informació a www.manontheriver.com. Del Classic Boat de febrer també remarquem un article sobre construcció tradicional de gòndoles, inclou adreces de mestres d’aixa que en construeixen actualment com Tramontin & Figli, Squero San Trovaso
  • Barcelona recupera les Drassanes Reials. Sàpiens. Núm. 126 (febrer 2013)
    Inclou una breu entrevista al Director General del Consorci de les Drassanes i Museu Marítim de Barcelona. Roger Marcet exposa “Avui tenim un coneixent molt més concret de la seva història … troballes que hem fet gràcies a les excavacions arqueològiques que han permès saber que les Drassanes es van començar a construir al segle XIII i es van acabar durant el segle XVIII mantenint el mateix estil“.
  • Carrer dels arbres. Núm. 22
    Últim número que el Museu de Badalona, el seu editor, publicarà en paper. Tanquen aquesta etapa amb índexs dels articles apareguts en aquests 22 números, des del 1979 al 2012. Les dades dels articles apareixen ordenats alfabèticament per autor i també han afegit un índexs d’autors, matèries, identificadors i topònims.
  • Curator : The Museum Journal. No. 56/1 (January 2013)
    Diversos articles sobre col·laboració entre museu i públic, etiquetatge social. La relació entre experts i no experts (usuaris en general) en el desenvolupament, preservació i comunicació del coneixement. Expressen que el museu, com a tradicional difusor del coneixement en el paper d’intermediari entre expert i públic pot tenir un rol preponderant en l’etiquetatge social. Aquest etiquetatge pot fer augmentar l’accés a les col·leccions en línia. Citen com a exemple: Brooklyn Museum. Article que amplia el tema Digital Cultural Heritage and the Crowd.
Animeu-vos a consultar el document ja que potser us interessa algun article que no hem destacat.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí