LA NOVA ESFERA DIGITAL DEL MUSEU MARÍTIM

  • Educació
  • 21.10.2013
Per navegar d’un port a l’altre la gent de mar tradicionalment s’ha guiat pels estels. Mar, Terra i Cel, queden, doncs, absolutament vinculats en la figura del vaixell.

El Museu Marítim disposa d’un planetari des de ja fa gairebé vint anys, que va començar realitzant activitats del programa pedagògic i que, amb el temps, també s’ha anat especialitzant en temes de navegació astronòmica, fet que ens ha permès generar una programació específica per a amants de la navegació.

Autor: José Luis Biel. MMB

Es tracta d’un planetari inflable, de sis metres de diàmetre, que permet donar cabuda a quaranta places, i per tant treballar les sessions  personalitzades per a cada grup concret, sense barrejar interessos.

Si en un principi aquest planetari utilitzava uns aparells analògics, des de ja fa uns anys disposa d’un sistema de projecció digital i esfèrica (de 360 x 180 graus), anomenada “full dome” que submergeix literalment els participants en una experiència immersiva on els espectadors “formen part de la pantalla”.

La projecció esfèrica ens ha permès poder desenvolupar programes no només d’astronomia, sinó també d’astrofísica, de geografia, de cartografia,  de navegació i de ciències naturals. Per a públics tan diversos com el familiar o l’expert, passant pel general. I, a nivell de formació reglada, atendre grups des d’educció infantil fins a batxillerat.

No volem allargar-nos més sinó invitar-vos a que vingueu a veure alguna de les activitats a l’esfera , ja sigui amb l’escola, amb la família o participant d’un curs de navegació.

Autor: José Luis Biel. MMB

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí