AQUEST ESTIU VINE AL MUSEU MARÍTIM!

  • El museu
  • 22.06.2023

L’estiu ja ha arribat, és hora de refrescar-se entre vaixells, fars i mascarons de proa. Al Museu hi trobareu diverses exposicions que repassen la relació entre la mar i la societat a Catalunya entre els segles XIII i XXI: Drassanes i galeres, Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana , Les Sorres X. Un vaixell medieval,  7 Vaixells 7 Històries.

Com a propostes temporals hi podreu trobar l’exposició Retrats de vaixells. Del s.XIX als “shipspotters” que mostra l’evolució dels retrats dels vaixells a través dels avenços tecnològics i dels canvis socials. L’exposició comença amb alguns antecedents del s. XVIII i, a partir d’aquí, es fa un recorregut cronològic mostrant com ha anat canviant la manera de fer aquests retrats i les tècniques que s’han utilitzat. Des del segle XIX, amb el creixement de les grans empreses navilieres i l’inici d’una gran demanda i producció de retrats pintats de vaixells, fins a l’actualitat amb els shipspotters o observadors de vaixells, presents als ports de tot el món, que a més d’imatges, comparteixen també la informació tècnica de les embarcacions.

Al vestíbul hi ha l’exposició Internet i la perversió de la metàfora oceànica, on s’explica com els pioners d’Internet van adoptar el vocabulari i els mites de la mar, perquè els permetien imaginar un nou espai digital hiperconnectat i emancipat de les lògiques sòlides del mercat capitalista global: àncores, navegadors, bitàcoles, brúixoles, ports, xarxes…L’objectiu de l’exposició és retornar internet a la metàfora oceànica i resignificar el seu vocabulari.

A l’espai Mirador s’ha prorrogat l’exposició Prestige: crònica d’una catàstrofe fins el 17 de setembre. Amb motiu del 20è aniversari del desastre ecològic més gran succeït a Espanya, l’exposició aborda el tema des d’una perspectiva ecologista, valorant l’impacte que va tenir aquest accident per al medi ambient i l’economia de les comunitats pesqueres, i posant èmfasi en la sostenibilitat,  les energies renovables i unes pràctiques curoses amb el medi ambient.

A a la zona de les botigues de la Generalitat, no us perdeu l’exposició organitzada amb motiu del 750è aniversari del Consolat de Mar: Del gòtic al metavers. 3/4 de mil·leni del Consolat de Mar una mostra interactiva i didàctica que ens durà a navegar del segle XIII fins a l’actualitat, per tal que petits i grans coneguin què era, és i vol ser el Consolat de Mar, aquesta institució gairebé mil·lenària nascuda a casa nostra.
I finalment, recordeu que les Drassanes Reials acolliran fins el 15 d’octubre l’exposició Pompeia. L’últim gladiador que a través de la realitat virtual ofereix una experiència inmersiva al cor de la ciutat de Pompeia al s. I d.C.

L’horari de visita de les exposicions del Museu Marítim és de dilluns a diumenge de 10 a 20h. Darrer accés a les exposicions, a les 19 h. Diumenges a la tarda a partir de les 15h l’accés és gratuït.

La Biblioteca del Museu Marítim roman tancada de l’1 al 31 d’agost.

El Registre General del Museu Marítim està obert al públic de 10 a 14 h.

El Restaurant Norai manté el seu horari habitual: de dilluns a divendres de 9 a 20h. Dissabtes i diumenges de 10 a 20h.

La Botiga del Museu Marítim està oberta al públic de dilluns a diumenge de 10 a 14 h i de 15 a 20 h.

El pailebot Santa Eulàlia està sotmès a les tasques de manteniment anuals, des de principis de juliol a principis de setembre, de manera que no estarà obert al públic fins a la finalització dels treballs.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí