Les activitats subaquàtiques, protagonistes de la revista Argo 3

  • El museu
  • 05.07.2019

Ja és al carrer el tercer número de la revista Argo, que en aquesta ocasió dedica el seu monogràfic especial a Les Activitats Subaquàtiques a Catalunya. Aquest número de la revista Argo, capçalera editada pel Museu Marítim com a eina de difusió de la cultura i el patrimoni marítims al públic en general, ha comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana Activitats Subaquatiques FECDAS, la Facultat de Nàutica de Barcelona FNB, i  la Federació Catalana de Vela.

  • El món del submarinisme i l’arqueologia subaquàtica
    Argo dedica les seves pàgines centrals a repassar la història, els protagonistes i l’actualitat del món del submarinisme i de l’arqueologia subaquàtica a casa nostra. Així, agrupats sota la monografia “As de Guia“, hi trobareu els articles “Les activitats subaquàtiques a Catalunya. Més de 70 anys sota l’aigua“, una entrevista a Mercedes Vilanova, catedràtica emèrita de història contemporània a la UB i la primera dona en obtenir el títol de submarinista a Espanya l’any 1955. Completen la monografia el reportatges “L’arqueologia subaquàtica a Catalunya” i  “El busseig històric. Preservar, estudiar i difondre el patrimoni subaquàtic“.
  • L’emergència climàtica a mars i oceans
    La revista centra també la seva mirada a l’emergència climàtica als mars i oceans a través del reportatge “Un planeta amb l’aigua al coll“, que es completa amb una entrevista a Agustín Sánchez-Arcilla, catedràtic d’enginyeria civil i ambiental a la UPC i director del Laboratori d’Enginyeria Marítima.
  • L’arxiu fotogràfic de Josep Cotè
    A tenor de la incorporació d’una col·lecció de fotografies inèdites fetes a bord del Transaltlàntica entre els anys 40-60, Argo inclou un article sobre la col·lecció de fotografies de Josep Coté (1894-1960), músic i fotògraf  del transatlàntic Marquès de Comillas, rebuda recentment en donació a l’MMB.
  • Entrevista a Mercè Tatjer, historiadora
    També trobareu una interessant entrevista a Mercè Tatjer, historiadora i experta en difusió del patrimoni industrial de la ciutat, que ens parla sobre la història del barri de la Barceloneta.
  • Any d’efemèrides
    Com a continguts destacats, Argo #3 també es fa ressò de la commemoració del bicentenari del naixement de Narcís Monturiol, que tant va contribuir a la navegació submarina, i de la commemoració dels 90 anys de la construcció del vaixell Ciutat Badalona, que tant estimem i amb el qual el pailebot Santa Eulàlia comparteix nombroses singladures al litoral català.

SUBSCRIU-TE


MÉS INFORMACIÓ
: subscripcions@ad-lante.com o telèfon 902 090 869.

 

 

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí