L’exposició “Retrats de vaixells” es transforma en una experiència virtual

  • El museu
  • Patrimoni
  • 25.10.2024

L’exposició Retrats de vaixells. Del segle XIX als “shipspotters”, que s’ha pogut visitar durant l’últim any al Museu Marítim de Barcelona, ha fet el salt al món digital. A partir d’ara, aquesta mostra es podrà gaudir en format web, com un veritable catàleg online. Aquesta nova plataforma no només preserva l’essència de l’exposició, sinó que permet aprofundir en els seus continguts .

La web, disponible en català, castellà i anglès, ofereix un recorregut pels àmbits principals de l’exposició: què són retrats de vaixells, quins són els seus elements identificatius i quines tècniques de reproducció que s’han utilitzat al llarg de la història. A més, les imatges d’alta resolució permeten explorar tots els detalls dels retrats: matrícula, bandera, elements geogràfics i fins i tot la tripulació.

Cada obra va acompanyada d’una fitxa tècnica completa, que inclou informació sobre l’autor o autora, cosa que afegeix un context valuós per a qui vulgui conèixer més sobre els creadors d’aquestes peces úniques.

Entra ara al catàleg online de Retrats de vaixells i submergeix-te en aquest món fascinant!

Com a complement d’aquest catàleg digital, la web també ofereix una visita virtual en 3D de l’exposició original, on es poden recórrer els espais, aturar-se en les peces més destacades i accedir als textos de sala. Aquesta opció permet viure una experiència interactiva que trasllada als usuaris al cor de la mostra, fent-la accessible fins i tot per a aquells que no van poder veure-la en persona.

Amb aquesta plataforma digital, el Museu Marítim de Barcelona assegura que l’exposició Retrats de vaixells segueixi sent una referència viva, accessible a tothom i disponible per a la consulta de manera oberta. Una manera de prolongar la vida d’una feina de documentació i investigació que ara es transforma en un recurs permanent.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí