Ja és a les llibreries el número 1 de la revista Argo

  • El museu
  • 05.07.2018

El Museu Marítim de Barcelona, amb la col·laboració de Sàpiens Publicacions, reedita la revista Argo dedicada a la divulgació de la cultura i el patrimoni marítims. Una bona notícia pel sector editorial en català i de l’àmbit marítim de la Mediterrània en especial. Una revista amb vocació divulgativa adreçada al públic en general i persones afeccionades a la mar.

Argo va néixer l’any 2008 com a contribució a la posada en valor del patrimoni i la cultura marítims, impulsant el seu estudi, conservació i difusió, així com a punt de trobada i element vertebrador de les entitats, organitzacions i museus dedicats a la difusió de la cultura marítima. La capçalera fa referència al nom del mític vaixell que tenia el do de la parla – construït per Argos per a Jasson. Durant els anys 2008-2012 es van editar fins a 12 números, en el que va constituir la primera etapa de la revista. Per motius econòmics es va interrompre la seva publicació, que ara es reprèn amb el mateix esperit d’obertura i extensió de la cultura marítima a tots els públics. Podeu adquirir la revista Argo a la botiga del Museu Marítim de Barcelona, al Museu de la Pesca i en llibreries d’arreu de Catalunya.

 

  • La pesca marítima a Catalunya
    El primer número de la revista està dedicat al sector de la pesca marítima a Catalunya, amb una monografia especial que sota el nom de “As de Guia” inclou  quatre peces: el reportatge “La transformació de la pesca marítima a Catalunya“, una entrevista a Joan Lluís Alegret, doctor en Antropologia i director de la Càtedra d’Estudis Marítims, el reportatge “El marge continental català” sobre el patrimoni natural del litoral del marge continental català, i el reportatge “Els pescadors de la Barceloneta“.
  • La crisi migratòria
    La revista dedica un ampli reportatge a la crisi migratòria, sota el títol de “El crim que no cessa. Catàstrofe al Mediterrani“.
  • Entrevista a Dolors Vaqué
    També hi trobareu una entrevista a Dolors Vaqué, doctora en Ciències Biològiques i investigadora del CSIC.
  • Equipaments de divulgació marítima
    Argo us proposa conèixer els museus marítims arreu del món, com ara El Museu Marítim de Dinamarca, que us permetran fer un tast del patrimoni marítim que s’exposa en els principals equipaments de mar del món. També hi trobareu articles dels museus integrants de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana (Museu de les Terres de l’Ebre  i Atelier des Barques a Paulilles, França).
  • Personatges amb història
    La revista inclou peces divulgatives de personatges històrics , que en aquest número està dedicat a una de les persones que va contribuir a l’invent del submarí: Narcís Monturiol. Al museu en guardem diversos testimonis en forma d’objectes singulars, ja siguin maquetes, plànols o d’altres objectes d’interès. L’article porta per títol “Narcís Monturiol. Un geni entre la utopia i la realitat“.
  • Completen l’Argo, una proposta turística per la costa gironina a “Un camí de sensacions a Palamós“, i receptes de cuina amb productes de la mar.

 

SUBSCRIU-TE

MÉS INFORMACIÓ: subscripcions@ad-lante.com o telèfon 902 090 869.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí