• Foto de mar
  • 17.10.2013

Recentment, el Jep Martí Baiget, soci fundador de l’associació cultural Fotoconnexió, amb la que col·labora l’Arxiu Fotogràfic del Museu, a més de director de l’Arxiu Municipal de Valls i estudiós de la història de la fotografia, ha escollit el nostre blog per nominar-nos alVersatile Blogger Award.

En primer lloc, i com és de rebut, volem donar les gràcies al Jep i és clar, recomanar el seu blog http://lalbumdeljep.wordpress.com/però, ara hem de recomanar nosaltres a altres “companys” als que seguim i admirem per la feina que porten a terme.

Anem pam a pam i expliquem quin és el funcionament d’aquesta xarxa de recomanacions:  



1. Donar les gràcies a qui t’hagi/n premiat i afegeix un enllaç al seu perfil o blog a la teva entrada.
2. Comparteix set coses sobre tu.
3. Traslladar el premi a altres 15 blogs que hagis descobert recentment i/o que gaudeixis llegint.
4. Posa’t en contacte amb els bloguers premiats per a que sàpiguen que ho estan.
El primer punt ja està acomplert, ara haurem de dir set coses sobre el nostre blog:

  1. El nom: Varem voler que el nom representés exactament quins continguts pot trobar el lector.
  2.  Disseny: L’equip del blog varem tenir molt clar, ja des de la pròpia definició d’aquest espai, que havia de prevaldre la foto com a eix central, i per aquest motiu, varem escollir un disseny blog que destaqués la fotografia de mar i que es combinés amb el contingut textual de les publicacions. 
  3. La fidelitat a la temàtica, fotografia de mar, sobre la que vertebren totes les publicacions. El nostre propòsit és aconseguir oferir continguts variats, que permetin informar al lector sobre temes tècnics, escrits per conservadors i fotògrafs especialitzats; noticies d’interès; tenir al dia als lectors sobre les activitats que es generen vinculades a la fotografia de mar i uns espais fixos, publicacions periòdiques, sobre les adquisicions de l’Arxiu Fotogràfic o blocs temàtics especialitzats.
  4. El nostre aprenentatge va estar vinculat al primer blog que es va crear al Centre de Documentació Marítima del Museu, Bitàcola, que us recomanem especialment. Gràcies, Rosa (la bibliotecària del Museu) per acollir-nos i instruir-nos en les nostres primeres passes, fins arribar a la majoria d’edat.
  5. Darrera del nostre blog hi ha un equip, petit, però fortament cohesionat, bàsicament la Silvia Dahl, conservadora de l’Arxiu Fotogràfic del Museu i jo mateixa, Dolors Bernal, com a editora del blog. Però a més, hi ha hagut companys, tant de dintre com de fora del Museu (col·laboradors) que ens han recolzat i fan publicacions al nostre blog.
  6.  El blog FOTOdeMAR és una eina participativa, volem que sigui un punt de trobada pels amants de la fotografia i del mar. Varem crear un espai dedicat als nostres col·laboradors. Hem de recordar que una part molt important dels nostres fons s’han nodrit a partir de les donacions que ens han facilitat.
  7.  Volem que  el blog sigui un reflex del que és la gestió d’un arxiu fotogràfic d’un Museu. Podem afirmar, sense cap mena de dubte, que aquest aparador nostre, el blog, permet acostar als nostres lectors l’ampli ventall de temes i activitats derivats de la gestió de la fotografia dins un museu; sense aquesta eina de difusió, seria difícil d’aconseguir.

Finalment, només ens resta adjuntat un llistat dels blogs, destacats, als que seguim i que per tant, us recomanem:
  1. Bitàcola
  2. Educació MMB 
  3. Naucher. Blog de cultura marítima  
  4. Los Tres elementos 
  5. El far de la banya 
  6. Photo de mer 
  7. Vida Marítima 
  8. Espai Marina Tradicional 
  9. Australian National Maritime Museum 
  10. National Museums Liverpool (Merseyside maritime museum) 
  11. Royal Museums Greenwich (National Marítime Museum Collection blog) 
 Post escrit per Dolors Bernal- Àrea de col·leccions i coneixement del Museu Marítim de Barcelona

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí