Adquisicions del mes de novembre de 2012

  • Foto de mar
  • 27.12.2012
Entre les adquisicions del mes de novembre destaquem les següents donacions a l’Arxiu Fotogràfic:

La senyora Lluïsa Prieto fa donació de 6 reproduccions digitals obtingudes a partir d’unes còpies en paper B/N que mostren un dia de subhasta del peix a Cambrils (1967, autor: Esteve Riambau Saurí). Aquesta donació és un exemple més d’una de les pràctiques que estem establint amb les persones que tenen fotografies a casa i que volen seguir conservant els records familiars però que són sensibles al llegat històric deixant que el Museu Marítim reprodueixi les fotos, amb les condicions que ambdues parts estableixin prèviament. En el cas d’aquesta donació, la família segueix conservant els originals i ha lliurat el seu consentiment perquè el Museu de Cambrils i el Museu Marítim de Barcelona puguin fer ús de les imatges. En el nostre cas, són unes fotografies molt apreciades tenint en compte que supleix una mancança en les col·leccions doncs tenim poc material sobre la subhasta del peix.




Subhasta de peix. Cambrils1967.
Autor: Esteve Riambau Saurí (Col·lecció Lluïsa Prieto)

 

Dos dels nostres col·laboradors habituals fan donació d’un conjunt de fotografies sobre el port de Barcelona durant les dècades dels anys 1950 i 1960. Gràcies a les visites que els senyors Jordi Montoro i Jaume Cifré fan a mercats d’antiguitats, podem recuperar col·leccions fotogràfiques disperses que ens ajuden a omplir “buits” històrics en la descripció dels sectors marítims, així com recuperem testimonis de tècniques fotogràfiques amb uns procediments avui fora d’ús. Entre les últimes donacions del Sr. Montoro, destaquem una capseta de diapositives, B/N dels anys 50, conservades en molt bon estat. El Sr. Cifré ha rescatat 88 fotografies B/N, paper, format 8 x 11, entre elles 56 pertanyen a la Setmana Naval de Barcelona (1967). Per altra banda, ha fet donació d’un àlbum de targetes postals de l’Escala, obra de Josep Esquirol, durant la dècada del 1920.
Port de Barcelona. Autor desconegut (Col·lecció Jordi Montoro)



Port de Barcelona. Autor desconegut (Col·lecció Jordi Montoro)



Setmana Naval de Barcelona. Autor desconegut (Col·lecció Jaume Cifré)



Setmana Naval de Barcelona. Autor desconegut (Col·lecció Jaume Cifré)



Com sempre, el nostre agraïment a totes les persones i entitats que estan ajudant a enriquir el patrimoni fotogràfic del Museu Marítim.
Post escrit per Silvia Dahl- Arxiu Fotogràfic-
Centre de Documentació de l’MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí