DOCfield 2015. Exposició. Francesco Zizola, la profunditat del silenci

  • Foto de mar
  • 29.05.2015

Fa dues setmanes, es col·locaven uns grans vinils en la façana principal del Museu Marítim. Unes espectaculars i belles fotografies que ocupen gairebé el 80% d’aquests impressionants finestrals orientats al mar. El tema de les fotografies, malauradament, de molta actualitat. Un drama que afecta centenars de persones. Les aigües del Mediterrani són notícia pels nombrosos casos d’embarcacions navegant, carregades amb emigrants, algunes de les quals acaben en un tràgic final. La captivadora i elèctrica llum blava que ara engalana la façana del Museu anuncia una fosca i trista història humana.

                           
Foto: Laura Covarsí

El 3 d’octubre de 2013 un vaixell de pesca libi, amb aproximadament 500 persones a bord, naufragava davant la illa de Lampedusa. Hi van morir 366 persones.

L’any següent, el fotògraf Francesco Zizola va filmar les restes del naufragi localitzat a uns 50 metres de profunditat. Un record sobre aquest drama, però també un homenatge als homes, dones i nens que s’embarquen en un arriscat i incert viatge.



Fotos: Laura Covarsí
Una iniciativa de la Fundació Photographic Social Vision en impulsar la fotografia documental i el fotoperiodisme molt compromès, que es plasma en l’edició de DOCfield>15 Festival de Fotografía Documental Barcelona, i en el que el Museu Marítim s’hi ha sumat i, per primera vegada, hi participa.
Compartim una selecció de fotografies que mostren l’impacte de l’exposició al carrer. No obstant, us recomanem que feu un passeig pel front marítim de la ciutat i la contempleu directament. Romandrà fins el proper 31 d’agost. Però no és la única mostra: en total són 40 exposicions pels diferents carrers i places de Barcelona. Totes gratuïtes. Si entreu en la pàgina web del festival, hi ha un interessantíssim programa d’exposicions i activitats durant els mesos de maig a juliol.

Fotografies: Laura Covarsí
Post escrit per Silvia Dahl. Conservadora.
Arxiu Fotogràfic Museu Marítim Barcelona
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí