Exposició de fotografia, Ilala, l’estrella del llac Malawi, al Museu Marítim

  • Foto de mar
  • 15.06.2012
Fins a l’11 de setembre es podrà visitar al Museu Marítim una exposició de fotografies realitzades per la Lydia Delgado durant el seu viatge a Malawi (Àfrica), que ens parla precisament de la navegació que va fer pel llac que pren el mateix nom, Malawi. També coneixerem com és la vida dels habitants d’aquesta riba i quin paper té el vaixell Ilala, transbordador que seixanta anys després de que neixes com a un luxós vaixell de línia continua navegant per aigües del llac Malawi com a únic mitjà de transport i que permet que els habitants d’aquest indret  puguin tenir millors condicions de vida al relacionar-se amb altres pobles.
La passió viatgera d’aquesta fotògrafa barcelonina, sempre acompanyada de la seva càmera de fotos, propiciarà que estudiés fotografia, primer a l’Escola Superior de Fotografia, a Barcelona, i posteriorment, s’especialitzés en fotografia de viatges. També ha fet diverses exposicions en les què recull una selecció del seu material fotogràfic.

Concretament, les fotografies mostren la vida a bord del vaixell Ilala, el material que la gent hi puja a bord, els animals, els trasllats en bots fins al vaixell, la gent esperant a la riba del llac per pujar-hi amb maletes i paquets diversos…. Ja la fotografia emprada com a imatge gràfica de l’exposició, de gran format a l’exposició i que podem veure en aquest post, ens ensenya com aquest vaixell està en marxa les 24 hores del dia: de camí al següent destí o bé carregant o descarregant passatgers i equipatge. Veurem a persones ben definides retallades a contrallum contra l’aigua del llac, que encara il·lumina el sol suaument, fent la seva rutina. És una fotografia pràcticament de blancs i negres però capaç de mostrar-nos la vitalitat d’aquest indret.



Exposició Ilala, l’estrella del llac Malawi al Museu Marítim



Aquesta exposició de fotografia, que ens connecta amb un país i cultura molt llunyans que té els vaixells coma nexe d’unió, conviu amb una altra exposició de fotografia de temàtica molt diferent: una selecció de fotografies del material produït pels alumnes dels cursos i tallers de fotografia en el medi marí que organitza el Museu.
La mostra està composta per 21 imatges i diversos objectes de col·leccions privades en la que es reflecteixen la vida i costums dels pobles d’aquell país Africà.  L’exposició també compta amb elements d’accessibilitat, fotografies en relleu adaptades per a persones cegues i informació en braille, i dos audiovisuals, un de navegació de l’Ilala  i un altre de la vida a l’aldea Ruarwe, un poble pesquer, fet per l’organització Phunzira.

Post escrit per Dolors Bernal-Centre de Documentació Marítima MMB

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí