Fotografies premiades del III Concurs de Fotografia de Mar

  • Educació
  • Foto de mar
  • 23.07.2021

El III Concurs de Fotografia de Mar, organitzat pel Museu Marítim de Barcelona, amb la col·laboració de Casanova Foto, ja té fotos guanyadores.

Tenim el plaer de comunicar les fotografies premiades del III Concurs de Fotografia de Mar, organitzat pel Museu Marítim de Barcelona, amb la col·laboració de Casanova Foto. El tema d’aquesta 3a edició del certamen ha estat la costa i els ports marítims des d’un punt de vista artístic,

El Concurs, que s’ha dut a terme, del 15 de juny al 15 de juliol a les xarxes socials de l’entitat, ha estat una iniciativa adreçada als aficionats a la fotografia majors de 16 anys, com a homenatge al concurs de l’any 1948 també organitzat per l’MMB, en el que va participar Joaquín Tusquets de Cabirol. De fet, el certamen ha estat inspirat en l’exposició La Barcelona marítima de postguerra. El fons Joaquín Tusquets de Cabirol, que encara es pot visitar al Museu,

En total, s’hi han presentat 229 fotos i han concorregut 120 participants, els quals han demostrat sensibilitat i creativitat per plasmar, en format fotogràfic, les seves impressions sobre el mar.

Fotografies premiades

Les Bases del concurs estableixen dues categories: categoria segons votació d’un jurat expert i categoria per votació popular, la qual fa referència a la fotografia que hagi obtingut més “likes” durant els terminis establerts.

Les fotografies premiades han estat:

  • Per la categoria Votació del jurat
    • Persona guanyadora: Joan Nadal
    • Títol: Sense títol
Sense títol. Joan Nadal

El Jurat,  format per Diego Yriarte (Fotògraf professional especialitzat en nàutica), Roberto Alcaraz (Responsable de formació de Casanova Foto) i Silvia Dahl (Conservadora de les col·leccions fotogràfiques de l’MMB) ha valorat la composició i habilitat tècnica, originalitat i fidelitat al tema del concurs. El guanyador ha optat a una càmera fotogràfica Sony Alpha 6400, gentilesa de Casanova Foto.

  • Per la categoria Votació popular
    • Persona guanyadora: Èric Antonell
    • Títol: La mirada de l’Ondina
La mirada de l’Ondina. Eric Antonell

La mirada de l’Ondina ha estat la fotografia més votada pel públic i per tant, la guanyadora segons l’opinió popular. El premiat opta a una motxilla waterproof i un curs fotogràfic, a elecció de la persona guanyadora, a la nova plataforma de formació online Mentoryng de Casanova Foto.

La nostra felicitació a les dues persones premiades!

Agraïment a les persones participants

Les més de 200 fotografies presentades demostren que existeix molt talent al nostre país, raó per la qual felicitem també a totes i tots les/els participants i animem a que segueixin capturant més instantànies de mar. Gràcies a aquesta passió per la fotografia i el mar, els museus construïm la memòria històrica.

Els museus conservem fons i col·leccions fotogràfiques gràcies a la col·laboració amb els fotògrafs. Amb aquesta voluntat conjunta de salvaguarda i servei a la societat, protegim la memòria col·lectiva i posem en valor el talent i creativitat del nostre país.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí