FOTOGRAFIES PREMIADES DEL IV CONCURS DE FOTOGRAFIA DE MAR

  • El museu
  • Foto de mar
  • 25.06.2024

El IV Concurs de Fotografia de Mar, organitzat pel Museu Marítim de Barcelona i el Comitè del Benestar del Port de Barcelona, ja té fotografies guanyadores.

Tenim el plaer de comunicar les fotografies premiades del IV Concurs de Fotografia de Mar, organitzat pel Museu Marítim de Barcelona, amb la col·laboració del Comitè del Benestar del Port de BarcelonaL’objectiu d’aquesta 4a edició del certamen ha estat donar suport i visibilitat a la vida i el treball de la gent de mar, homes i dones professionals, des d’un punt de vista artístic.

L’objectiu d’aquesta 4a edició del certamen ha estat donar suport i visibilitat a la vida i el treball de la gent de mar, homes i dones professionals, des d’un punt de vista artístic. El Concurs, que s’ha dut a terme des del 16 de maig fins al 9 de juny de 2024, ha estat una iniciativa adreçada als aficionats a la fotografia majors de 16 anys. El procediment per participar-hi era senzill:  pujar un màxim de tres fotografies a Instagram amb l’etiqueta #seafarers i mencionant @museumaritim. O bé, pujar les fotografies a través de la plataforma Easypromos.

En total, s’hi han presentat 103 fotos i han concorregut 55 participants, els quals han demostrat sensibilitat i creativitat per plasmar, en format fotogràfic, les seves impressions sobre el mar.

Fotografies premiades

Les Bases del concurs estableixen dues categories: categoria segons votació d’un jurat especialitzat i categoria per votació popular, la qual fa referència a la fotografia que hagi obtingut més “likes” durant els terminis establerts.

Les fotografies premiades han estat:

Votació del Jurat Especialitzat

  • Persona guanyadora: Jesús García Orihuela
  • Títol: Reparando redes

El Jurat especialitzat,  format per Diego Yriarte, fotògraf professional especialitzat en nàutica esportiva,  Ricardo Rodríguez-Martos, director de Stella Maris-España i Sílvia Dahl, conservadora l’Arxiu Fotogràfic Museu Marítim de Barcelona s’ha reunit en data 17 de juny de 2024 a les 16h,  ha valorat la composició i habilitat tècnica, originalitat i fidelitat al tema del concurs. El guanyador ha optat una dotació econòmica de 600 euros i una subscripció anual gratuïta (6 números) de la revista “Náutica y Yates”.

El Jurat especialitzat també va seleccionar 10 fotografies finalistes.

10 finalistes:

  1. @oriolgener31 amb el títol “No lo dudes ni por un momento; eres fuerte yespecial”
  2. @aleixteruel amb “avui sí i demà no”
  3. Paqui Olivencia Ayala amb “tradición familiar”
  4. Esperanza Labrador amb “La captura”
  5. Carla Matamoros amb “Mans de sal”
  6. Agustin Padilla Ferrer amb “Halty sands”
  7. Oscar Sacases Planas amb “Colaboración” (Ferry Passió per Formentera, Ceuta)
  8. @arbilfotografia amb sense titol
  9. Juan Estruch amb ¡Firme!
  10. María Teresa Santana González amb “Que la mar no nos separe

Votació popular

  • Persona guanyadora: Pedro Manuel Bonet Antoni
  • Títol: Camins de mar i cel (147 vots)

El premiat opta a una waterproof per a material fotogràfic, valorada en 150 euros i una subscripció anual gratuïta (6 números) de la revista “Náutica y Yates”.

La nostra felicitació a les dues persones premiades!

Les més de 100 fotografies presentades demostren que existeix molt talent al nostre país, raó per la qual felicitem totes les persones que han participat i animem que continuïn capturant més instantànies de la gent de mar. Gràcies a aquesta passió per la fotografia i el mar, els museus construïm la memòria històrica.

Els museus conservem fons i col·leccions fotogràfiques gràcies a la col·laboració amb els fotògrafs. Amb aquesta voluntat conjunta de salvaguarda i servei a la societat, protegim la memòria col·lectiva i posem en valor el talent i creativitat del nostre país.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí