La imatge submarina al Museu Marítim

  • Foto de mar
  • 08.11.2014

Aquesta setmana, en el marc de la nostra exposició Càmeres submarines. El repte de fotografiar sota l’aigua, compartim tres inputs:
1- Primera edició del Barcelona Underwater Festival

Un interessant programa d’activitats al voltant de la imatge submarina, concentrades a Barcelona durant unes setmanes, que convida als apassionats i curiosos del món submarí a participar en un ampli i divers ventall d’esdeveniments. Aquí teniu el programa:

  • Tallers dImatge Submarina a càrrec de grans especialistes.
  • II International Meeting on Vintage Underwater Cameras: II Reunió Internacional sobre Càmeres Submarines Antigues.  Divendres 21 de novembre de 2014, de 10 a 13h i de 16h a 18h a la Sala dActes del Museu Marítim de Barcelona.
  • Cicle de Reconeixements als pioners de la fotografia subaquàtica (d’octubre a març, Sala dActes del Museu Marítim de Barcelona)
  • Mostra dImatge Subaquàtica: Exposició MontPhoto de fotografia subaquàtica ( Del 15 al 24 de novembre de 2014, Sala 7 del Museu Marítim de Barcelona) i mostra de Cinema i Vídeo Submarí (Dies 22 i 23 de novembre de 2014 de 10 a 20h. Sala dActes del Museu Marítim de Barcelona i Sala dActes del Aquarium de Barcelona)
  • Forum Submarí de Barcelona (BCN UW Forum): Xerrades i col·loquis (Del 24 al 27 de novembre al Museu Marítim de Barcelona)
  • Xerrades sobre el Medi Ambient Subaquàtic pel públic en General.

El Barcelona Underwater Festival, ideat pel col·leccionista Andrés Clarós, té el suport del Museu Marítim de Barcelona, la Federació Catalana Activitats Subaquàtiques (FECDAS), lAquari de Barcelona, la Societat de Busseig Històric Espanyola (HDS-ES) i la Alemanya (HDS-DE) i la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (FCCPMF).

Us recomanem que consulteu la web oficial d’aquest Festival, doncs es van fent actualitzacions i incorporant noves notícies.

2- Àlbum de fotos sobre l’exposició


El passat 23 d’octubre, per fi, varem inaugurar l’exposició. Sota les impressionants naus de les Drassanes Reials ens varem retrobar unes 300 persones al voltant dels gairebè quasi 200 objectes que conformen la mostra. Podeu visionar algunes de les fotografíes de la inauguració així com de l’exposició, gentilesa d’ Enrique Dauner, Lorenzo Duaso i Andrés Clarós.

Acte d’inauguració. Foto: Lorenzo Duaso



Prototipus Rolleimarin 230A. 1952. Hans Hass (Col. A. Clarós)
 Foto: Lorenzo Duaso




Escenografia de Boutan amb 3a Caixa estanca.
Foto: Lorenzo Duaso




Equip de respiració de cirduït tancat de Hans Hass.
Col. Aquazoo/Löbbecke-Museum Düsseldorf. Foto: Enrique Dauner 



3- Fotografies del mural col·laboratiu
També recomanem que disfruteu de totes les magnífiques i diverses fotografíes que ens varen enviar els participants per a la crida participativa, moltes de les quals hem integrat en un gran mural col·laboratiu de lexposic. La participació va tenir una bona acceptació i, com desgraciadament no varem poder afegir-les totes en el mural, les hem volgut compartir a través de Flickr. Així doncs, les podeu veure en el Museu i també des de casa. Alguns dels participants han estat gratament sorpresos en trobar-se amb la seva fotografia penjada al mural!
Marité Alonso retroba dues fotos seves al mural

Post escrit per Silvia Dahl. Arxiu Fotogràfic
Àrea de Col·leccions i Coneixement del Museu Marítim de Barcelona

Posts relacionats:

Últims dies abans d’inaugurar l’exposició de càmeres de fotografía submarina

Comparteix la teva fotosub al Museu!

La fotografía de Hans Hass entra al Museu

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí