Primera col·lecció a Memòria Digital de Catalunya

  • Foto de mar
  • 27.01.2015

L’Arxiu Fotogràfic del Museu acaba de publicar la primera de les col·leccions amb les que hem iniciat la nostra participació en el repositori Memòria Digital de Catalunya (MDC) i, també, per tant, visibles des d’Europeana. A partir de l’elaboració d’una representativa selecció de fotografies sobre la col·lecció que conservem de la Compañía Trasatlántica Española SA (CTE) visionarem els vaixells, treballadors, oficines i altres imatges d’aquesta important naviliera.

Col·lecció CTE, amb l’encapçalament personalitzat dissenyat per Clara Magadán

Les primeres col·leccions que anirem compartint a través de MDC tindran un fil temàtic, per això es caracteritzaran per mostrar imatges sobre la marina civil espanyola, concretament, sobre tres de les navilieres més importants dels segles XIX i XX. Comencem mostrant la naviliera CTE, i durant aquest 2015 incorporarem les navilieres Trasmediterranea i Pinillos. Es podrà veure una selecció de fotografies de cada un dels temes esmentats en forma de col·lecció individualitzada.




Algunes de les imatges disponibles a MDC

MDC i Europeana s’han afermat com una eficaç eina en la visualització (així com en un instrument per a la recerca) del patrimoni cultural i científic del nostre país. Permet consultar en obert col·leccions digitalitzades d’institucions catalanes. Està impulsat per les universitats de Catalunya i la Biblioteca de Catalunya, coordinat pel Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) i compta amb la participació d’altres institucions catalanes.

En les cerques que realitzeu per les diferents col·leccions d’altres institucions, podreu introduir una paraula clau, com per exemple aquest exemple senzill: “vaixell” i accedireu a imatges de vaixells existents en altres entitats. Entre elles, el Centre Excursionista de Catalunya, o la Biblioteca de Catalunya.

Post escrit per Silvia Dahl. Arxiu Fotogràfic.
Àrea de col·leccions i coneixement del Museu Marítim de Barcelona
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí